Tips

Arccos
Tips
Dit zeggen de data: van handicap 15 naar 10
Arccos verzamelde zo'n miljard slagen van golfers van elk niveau. Wij gingen in die data op zoek naar het verschil tussen spelers met handicap 15 en 10. 
ARccos
Tips
Dit zeggen de data: van handicap 20 naar 15
Waar wint een speler met handicap 15 de slagen ten opzichte van een 20-handicapper? Wij gingen in de miljard slagen die Arccos heeft verzameld op zoek naar de antwoorden. 
fitness
Tips
Fitness Vrijdag: Cross
Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: Betere atleet = betere golfer 
Denk hier nooit aan bij putten
Tips
Verschrikkelijke swinggedachte
Padraig Harrington won drie Majors, speelde in zes Ryder Cups en staat bekend als de ultieme 'grinder', die altijd een score weet binnen te brengen. Als deze toekomstige Golf Hall of Famer een tip heeft, luister je.
Help! Hoe kom ik uit een keiharde bunker?
Tips
Help! Hoe kom ik uit een keiharde bunker?
De bunker is al niet de favoriete plek voor veel clubgolfers, maar als het zand nat, zwaar of keihard is, wordt het helemaal lastig. Ronald Stokman legt uit hoe je de bal sowieso op de green krijgt.
Hoe pitch je van een natte ondergrond?
Tips
Hoe pitch je van een natte ondergrond?
Steeds vaker hebben we door extreme regenbuien te maken met een natte ondergrond. Geen paniek, met deze tips van Ronald Stokman krijg je ook nu de bal nog naast de vlag.
When it's breezy, swing easy
Tips
When it's breezy, swing easy – ofwel: neem een cluppie meer
Aan de andere kant van het kanaal zeggen ze altijd: 'When it's breezy, swing easy.' En op dat eiland weten ze wat wind is. Ofwel: neem een of twee clubs meer, legt Ronalds Stokman uit.
Moet ik mijn gameplan aanpassen in slecht weer?
Tips
Moet ik mijn gameplan aanpassen in slecht weer?
In moeilijke omstandigheden is het vermijden van grote fouten vaak de beste tactiek. Als het regent, waait en de grond nat is, maakt iedereen bogeys, maar het is de kunst om de doubles en zeker triples van de kaart te houden.
Veel wind? Hou controle met een lage drive
Tips
Veel wind? Hou controle met een lage drive
Ben je het zat om continu op de verkeerde fairway te liggen, of 'balloon' drives te slaan die nauwelijks verder vliegen dan je ijzer-7? Hou je drives dan laag. Ronald Stokman legt uit hoe je dit doet.
Slecht weer? Zorg voor een goede uitrusting
Tips
Hoe overleef je een rondje 'survivalgolf'?
De optimist die beweerde dat er 'geen slecht weer bestaat, alleen slechte kleding' heeft duidelijk nog nooit bij windkracht 7 en horizontale slagregens op De Kennemer gespeeld. Zes tips om een rondje 'survivalgolf' te overleven.
Lastige omstandigheden... kunnen de regels helpen?
Tips
Lastige omstandigheden... kunnen de regels helpen?
Golf speel je buiten en dat betekent dat je soms te maken hebt met lastige omstandigheden. Het goede nieuws is dat de regels je in extreme situaties uit de brand kunnen helpen.
jan-willem van hoof
Tips
Op de Mat: jan-Willem van Hoof
Beter golfen is met meer plezier golfen en wie kan je daar beter bij helpen dan een PGA Holland opgeleide teaching-professional? In onze serie 'Op de mat' een interview met Jan-Willem van Hoof die niet alleen goed ballen slaat maar ook gooit.