Fitness Vrijdag: Balans - Lunge-variatie

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: lunge-variatie.

fitness

Balans is erg belangrijk in golf. In de beginhouding en gedurende de swing is balans cruciaal voor consistent balcontact. Ook daagt golf ons uit om flexibiliteit en balans te combineren. Vaak hebben we te maken met complexe liggingen, waarbij je bijvoorbeeld één voet in en één voet buiten de bunker hebt. Dan moet je de swing zien te maken die je up and down gaat redden. Het lichaam moet voorbereid zijn op meer dan alleen de normale tee- en fairway-shots. Want bij een rondje van achttien holes zijn maar achttien slagen gegarandeerd van een vlakke ondergrond. Met deze oefeningen ontwikkel je de golfbalans die je nodig hebt.

Lunge-variatie

Ga op de knieën zitten, met het bovenlichaam rechtop. Plaats de handen in de zij. Stap met de rechtervoet naar voren. De rechterknie is boven de rechterenkel. Breng het bovenlichaam schuin naar voren. Deze kanteling vindt plaats vanuit het bekken en niet vanuit de onderrug. Houd tien tellen vast en herhaal aan de andere kant. Extra uitdaging 1: reik met beide handen naar achteren. Extra uitdaging 2: strek het rechterbeen.

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen, die eerder ook in Golfers Magazine hebben gestaan, zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt