Ping G730-ijzers: maximale afstand en vergevingsgezindheid

Ping doet al sinds zijn oprichting in 1959 zijn stinkende best om golf eenvoudiger en leuker te maken. De overtreffende trap daarvan zijn de G730-ijzers, de veel lengte combineren met een hoge balvlucht en maximale vergevingsgezindheid.

Ping G730-ijzers: maximale afstand en vergevingsgezindheid

'De G730 zijn gemaakt voor golfers die baat hebben bij meer afstand en hulp' aldus Ping-CEO John K. Sholheim. 'Ze slaan makkelijk en het ontwerp boezemt vertrouwen in. Dit is het langste en meest vergevingsgezinde ijzer uit onze huidige lijn, dat veel golfers kan helpen bij hun spel.'

Heb jij moeite om het midden van het clubblad te vinden? Dit ijzer is ontworpen om ook bij slecht balcontact de balsnelheid te maximaliseren, wat resulteert in een hoge en verre balvlucht.

Dat is te danken aan een groter en flexibeler clubblad dan bij zijn voorganger. De flexibiliteit hiervan wordt in toom gehouden door een 'badge' aan de achterkant die is voorzien van verschillende diktes. Hierdoor krijg je niet alleen meer lengte, maar ook consistentie in de afstand. Je wilt immers niet dat een ijzer de ene keer 150 meter vliegt en de volgende keer twintig meter verder.

Door het lage zwaartepunt gaat de bal – ondanks de sterke lofts – ook makkelijk de lucht in. Je krijgt dus geen lage 'kogels', maar een hoge balvlucht waarmee je de bal op de green kunt stoppen.

Het grotere clubhoofd en de bredere zool resulteren in meer stabiliteit (MOI). Deze extra vergevingsgezindheid geldt zowel horizontaal (als je de bal op de hiel of teen raak) als verticaal (hoog of laag op het clubblad).

De G730 heeft ook meer offset gekregen, dus het clubblad zit verder achter de shaft, wat helpt om de bal sneller en consistenter de lucht in te krijgen. De vier wedges in de set hebben machinaal gefreesde clubbladen en groeven voor extra controle.

Solheim: 'Mijn grootvader Karsten Solheim was 65 jaar geleden een pionier op het gebied van vergevingsgezindheid, en sinds die tijd verwachten golfers de beste prestaties van Ping-ijzers. De G730 zet die traditie voort en zou Karsten trots maken.

Om lengte te maximaliseren en de afstanden tussen de clubs te optimaliseren, worden de precieze lofts van een set G730-ijzers vastgesteld tijdens een fittingsessie. Solheim: 'Het is essentieel dat een set de juiste samenstelling en 'gapping' heeft, dat bewijzen de data die van van onze partner Arccos krijgen. Daar moeten golfers aandacht aan besteden.'

Prijs (per ijzer): € 225 (staal), € 235 (graphite)