Ping s159-wedges en online fitting-hulp

De nieuwe s159-wedges bieden niet alleen meer spin en controle rond de greens, ze zijn beschikbaar in maar liefst 25 combinaties van loft en grind. Daarom komt Ping ook met een fitting app waarmee je zelf kunt uitzoeken welk wedge het best past bij jouw spel.

Ping s159-wedges en online fitting-hulp

Met zes verschillende sole grinds, een chromen of donkere 'midnight' finish en lofts van 46º–62 laat Ping zien hard op weg te zijn om een heel serieuze concurrent te worden van specialisten Vokey en Cleveland.

Om het design te optimaliseren, werd er volop overlegd met de staff players van Ping. Dit resulteerde in een compact clubhoofd van 8620 koolstofstaal met constante, bescheiden offset en een rechtere leading-edge (voorste rand van de zool), wat zou moeten helpen bij volle slagen naar de green. Een insert van elastomeer achter het clubblad zorgt voor een zacht gevoel en veel feedback

Nattigheid

Zeer precies gefreesde 'wheel-cut' groeven zorgen voor optimale, consistentie spin. Het doel was om de verschillen in spin bij wisselende condities minimaal te houden. Om dat te bereiken hebben de groeven van de lagere lofts een ander patroon dan de hogere lofts, zodat je bij zowel volle slagen als het korte werk rond de green veel controle hebt.

De wedges komen ook heel goed uit de 'wet to dry' test, waarbij het clubblad vochtig wordt gemaakt om te controleren hoeveel spin je inlevert in natte condities. 'Het is een zeldzaamheid als er bij een slag helemaal geen vocht in het spel is, of je frictie verliest', zegt John K. Solheim, CEO van Ping. 'Daarom bieden de s159's echt een voordeel bij het korte spel.'

Fitting-app

In totaal biedt de nieuwe lijn maar liefst 25 verschillende combinaties van loft en grind. Dat maakt het uitdagend om de juiste wedge te vinden, maar daar heeft Ping wat op gevonden. De WebFit Wedge app leidt je naar aanleiding van een aantal vragen over techniek (divots, clubblad en balpositie), de meest voorkomende speelcondities (zacht, medium en stevig) en jouw prioriteiten (veelzijdig, vergevingsgezind of bunker) regelrecht naar de twee grinds die het best geschikt zijn voor jou spel.

Indien gewenst kun je met deze informatie naar een fitter, met wie je de specs van de wedge(s) verder kunt finetunen. De gratis app werkt online en je hoeft er dus niets voor te downloaden of ergens in te loggen.

Via onderstaande QR-code kom je direct bij de site. Of je gaat via deze link naar de Europese website, waar tevens wordt gewerkt met meters in plaats van yards.

Soheim: 'De zoektocht naar nieuwe wedges kan verwarrend zijn, omdat veel golfers alle nuances van een design willen begrijpen. Met de WebFit Wedge app proberen we hele proces wat te vereenvoudigen en ze daarnaast uit te leggen welke grind het best voor hun werkt. De software is gebaseerd op een enorme berg data die we door onze samenwerking met Arccos beschikbaar hebben.'

Sole grinds

H grind (54º–60º): Deze nieuwe 'halve maan' zoolafwerking past goed bij spelers met een steile invalshoek, die veelzijdigheid willen om het clubhoofd te manipuleren. Werkt het best in zachtere omstandigheden.

B grind (58º en 60º): Ook deze grind voor spelers met een vlakke invalshoek en een neutraal clubblad is nieuw. Zit door weinig bounce laag bij de grond, voor slagen met een loodrecht clubblad. De brede zool zorgt voor vergevingsgezindheid bij een hardere ondergrond.

T grind (58º, 60º en 62º): Dit is de meest veelzijdige optie, die mogelijkheden biedt om het clubblad te manipuleren voor maximale speelbaarheid rond de green. Ideaal voor gemiddelde tot harde ondergronden. Op verzoek van de tourpro's ook in 62º.

W grind (54º–60º): Biedt maximale vergevingsgezindheid uit het gras. Werkt het best bij een steile invalshoek en een naar voren leunende shaft, of voor spelers die graag wat extra hulp krijgen.

E grind(54º–60º): De 'eye 2' – gebaseerd op het iconische, veertig jaar oude design – is nog steeds de beste club om uit de bunker te komen. Heeft relatief weinig bounce bij slagen met een loodrecht of iets open clubblad.

S grind (46º–60º): Past bij een grote verscheidenheid aan speelcondities en technieken. Heeft redelijk wat bounce in de middensectie voor volle slagen, maar ook relief in de hiel voor speelbaarheid rond de green. Een nieuw 48º model helpt bij de gapping.

Prijs: € 215 (staal), € 225 (graphite)