Van der Weele laat zich zien in Abu Dhabi

Halverwege de UAE Challenge vindt Kiet van der Weele zijn naam in de top 10 terug. Ook Wil Besseling en Vince van Veen haalden het weekend. In Zuid-Afrika haalde ook Romy Meekers de cut.

Van der Weele laat zich zien in Abu Dhabi

Challenge Tour

Met twee keer een solide 69 (-3) speelde Kiet van der Weele zich op de sterke baan van de Saadiyat Beach Golf Club naar een gedeeld 8ste plaats (-6). De 23-jarige Nederlander verdiende halverwege vorig jaar met drie overwinningen op de Alps Tour battlefield promotion naar de Challenge Tour, maar kon een niveau hoger tot nu toe niet echt overtuigen. Het uitgangspunt voor komend weekend is echter rooskleurig.

Van de Weele maakte in twee ronden negen birdies en hoefde slechts drie keer een slag in te leveren. Op -6 is het gat met de top 5 slechts één slag en op drie slagen winst lonkt de top 3. Leider Joshua Berry uit Engeland heeft halverwege de wedstrijd op -11 wel een klein gaatje op het leaderboard geslagen.

Ook Wil Besseling en Vince van Veen van Veen haalden met een totaal van -2 de cut, al zullen beiden toch met enig chagrijn het weekend ingaan. De 67 van gisteren beloofde veel, maar vandaag leverden ze met een 75 veel terrein in.

De cut kwam in Abu Dhabi op -1 te liggen wat net te veel was voor Lars van Meijel (par). Lars Keunen (+5) en Wouter de Vries (+8) mogen ook naar huis.

Ladies European Tour

Een stuk zuidelijker, op het Erinvale Country and Golf Estate in Zuid-Afrika, haalde ook Romy Meekers het weekend. Na ronden in 70 en 74 slagen staat ze halverwege het SA Womens Open net bij de beste dertig speelsters (par). Sowieso voldoende om de cut te halen, maar op welke positie ze het weekend ingaat is nog niet bekend omdat er nog een aantal partijen in de baan is.

De leiding in Zuid-Afrika is in handen van de Belgische Manon de Roey, die op het leaderboard een slag voorsprong heeft op haar naaste achtervolger.

Tour
  • Golffile