Sterk slot Besseling

Dankzij een fraaie 63 op de slotdag speelde  de Noord-Hollander zich nog een flink stuk omhoog op het leaderboard van het Abu Dhabi Challenge

besseling

Met een fraaie 63 tekende Besseling bij lange na niet voor de laagste score op de baan van Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club in Abu Dhabi waar de winnende score maar liefst -24 bedroeg.

Toch beloonde de Nederlandse routinier zich met zijn sterke slot en klom hij van de gedeeld 38ste naar de vijftiende plaats voor een totaal van -16 en een cheque van iets meer dan vierduizend euro.

Die 38ste plaats waar Besseling de slotdag begon was het eindstation voor Wouter de Vries. De Nederlander heeft ook dit jaar een aantal starts weten te bemachtigen en in de hervatting van het seizoen andermaal zien het golfen nog lang niet verleerd te zijn. Met vier rondes onder par kwam hij uit op -12 en dat was twee slagen beter dan de derde landgenoot die alle vier de rondes mocht spelen in het door de Engelsman Garrick Porteous gewonnen toernooi, Lars van Meijel (T46). Vince van Veen, Lars Keunen en Kiet van der Weele misten de cut.

Copa Sotogrande

In de Copa Sotogrande, het grote Spaanse amateurtoernooi, liet Lars van der Vight, opnieuw van zich spreken. Nadat de topamateur begin maart beslag legde op de titel in het Spaans Amateurkampioenschap, ging hij er nu met de bronzen plak vandoor, op slechts drie slagen van winnaar James Ashfield. Als team eindigde oranje nog net in de top-10 (9e). Bij de vrouwen was Sofie Nooij de beste Nederlandse: met +16 (T13) bleef ze ver van winnaar Elin Pudas-Remler die als enige van het hele veld tekende voor een score onder par.

Tour
  • Golffile