Besseling, De Vries en Van Meijel door in Abu Dhabi

Na een onderbreking van enkele weken is de Challenge Tour weer van start gegaan. Van de zes landgenoten haalden er drie het weekend. 

besseling

Tussen het laatste toernooi in India en de herstart van het seizoen op de Al Ain Equestrian, Shooting & Golf Club in Abu Dhabi zat bijna een maand dus de spelers van de Challenge Tour zullen blij geweest zijn weer aan de slag te kunnen.

Oók de zes Nederlanders die naar de Emiraten afreisden.

Na twee van de vier rondes was die vreugde bij drie van hen goeddeels verdwenen. Kiet van der Weele (T143), Vince van Veen (T93) en Lars Keunen (T75) misten de cut al konden de laatste twee in elk geval nog terugkijken op in elk geval één ronde ruim onder par.

Er was echter meer nodig dan één 67 (Keunen) en 66 (Van Veen) die het duo op de mat legde, -4 was wat in totaal nodig was om het weekend te halen en daar voldeden beide landgenoten niet aan.

Wie dat wel deden waren Lars van Meijel, die met een 66 en een 69 met -5 door mocht, en Wouter de Vries en Wil Besseling die allebei op -6 door mochten naar de tweede helft van het toernooi. Besseling opende donderdag met een -5 en tekende vrijdag voor een bescheiden -1 waar Wouter de Vries het precies andersom deed. -1 op donderdag en een -5 op vrijdag: na een bogey/bogey start bleef De Vries foutloos maar maakte hij wel zeven birdies om het weekend ruim te halen.

Dringen aan top

Wie het toernooi gaat winnen is nog allerminst beslist. Wilco Nienaber en Nicolai Kristensen voeren met -13 het veld aan, maar worden op de voet gevolgd door Bekker, Parry en Walker op -12 die op hun beurt weer één slag voorsprong hebben op Walters, Levy en Porteous.

Tour
  • Golffile