Alle ogen op Korda

Aan de leiding gaat 's werelds nummer 1 nog niet, maar het lijkt een kwestie van tijd voor ze zich in het eerste Major van het seizoen aan kop van het veld meldt. Ook op de PGA Tour lijkt een mooi weekend aanstaande.

nelly korda

Eén slag voorsprong hebben Jin Hee Im en Atthaya Thitikul (-8) na 36 holes in het Chevron Championship en toch ging de meeste aandacht na afloop van de tweede ronde niet naar hen, maar naar de nummer 3 van het leaderboard.

Dat was ook niet zo heel gek natuurlijk met de wetenschap dat die nummer 3 niemand minder was dan Nelly Korda, de Amerikaanse nummer 1 van de wereld die met een zege geschiedenis kan schrijven na haar vier eerdere zeges op rij.

Korda begon haar tweede ronde met een dubbel bogey maar in plaats van bij de pakken neer te zitten bewees ze juist daarna haar kracht door zich alsnog naar een ronde 69 te spelen. 'Als zoiets gebeurt moet je maar denken hoeveel holes er nog komen, hoeveel par-5's er nog zijn om de schade te herstellen', vatte ze de matige start eenvoudig samen.

'We zijn pas halverwege en er is nog heel veel golf te spelen. Alles kan nog gebeuren', weigerde ze echter al op de zaken vooruit te lopen. Al was ze daarin, ondanks haar achterstand van één slag op de koplopers (-7), een van de weinigen.

Dringen aan top op RBC Heritage

Collin Morikawa is een van de vier koplopers op het Signature event.

Je zou denken dat de spelers een week na The Masters even tijd nodig zouden hebben om bij te komen, dat eigenlijk niemand zit te wachten op meteen weer een signature event, maar halverwege het met twintig miljoen dollar gedoteerde RBC Heritage blijkt niets minder.

Neem Collin Morikawa die vorige week lang in contention was, de eer aan Scheffler moest laten, maar halverwege het toernooi met -11 een van de vier koplopers is. Of wat te denken van Ludvig Aberg, de jonge Zweed die op Augusta National bij zijn Majordebuut brutaal tweede werd. Al die eerste indrukken kostten hem schijnbaar geen extra energie, na 36 holes volgt hij de koplopers op slechts één slag.

En dan is er natuurlijk ook nog Scottie Scheffler, kersverse eigenaar van een nieuw groen jasje - nog niet van een kind - en 's werelds nummer 1. In plaats van de week op de automatische piloot af te werken en een beetje uit te buiken doet de Amerikaan met -8 (T10) ook gewoon weer mee om de prijzen.

'Ik moest even mijn best doen om weer in toernooimodus te komen, maar toen ik vandaag de tee opstapte voor mijn tweede ronde voelde ik dat ik er weer klaar voor was', keek Scheffler terug op zijn 65 van dag 2.

Tour
  • Pro Shots