Koningin Korda heerst ook op Chevron Championship

Hoewel het pas de tweede Majorzege uit haar loopbaan was, keek niemand er gek van op de Nelly Korda na afloop van het eerste Major van het jaar als winnaar van de baan stapte. Niet zo gek ook: haar winning streak duurt inmiddels vijf toernooien.

nelly korda

Even, heel even, leek het aan het eind van het toernooi nog spannend te worden op een verder weinig enerverende slotdag. Daar was Korda zelf mede debet aan. Haar overmacht was simpelweg te groot in het Chevron Championship, de tegenstand leek bij voorbaat murwgebeukt. En dat terwijl Korda niet eens als leider aan de slotdag begonnen was nadat de derde ronde pas op zondag af kon worden gemaakt na een onderbreking op zaterdag.

Nerveus

De achterstand van één slag op Haeran Ryu werd al snel omgezet in een voorsprong en na tien holes leek de wedstrijd, na een fraaie chip-in van achter de green, met een verschil van vier slagen in het voordeel van Korda gespeeld. In het zicht van de haven leverde de Amerikaanse wat in en won nummer 2 Maja Stark juist slagen, waardoor het verschil bij het begin van de slothole minimaal was. Niet meer dan één slag stond de nummer 1 van de wereld voor, maar in paniek raakte ze nimmer, al was ze wel nerveus, zo erkende ze na afloop.

Het is dan wel geen Poppie's Pond, de traditie van de winnaarsduik blijft gelukkig bestaan.

Winning streak

'Ik was heel nerveus de laatste negen. Ik wilde deze zó graag winnen. Het voelt geweldig dat nu ook gedaan te hebben. Het zijn heel gekke weken geweest waarin ik heel solide golf heb gespeeld', zei ze met gevoel voor understatement nadat ze voor de vijfde start op rij als winnaar van de baan stapte en zich daarmee in een bijzonder rijtje voegde: alleen Nancy Lopez en Annika Sorenstam slaagden er de afgelopen halve eeuw in om zo'n winning streak neer te zetten.

Bij de mannen kreeg Tiger dit drie keer voor elkaar (2000, 2007 en 2008) – terwijl Ben Hogan in 1978 tot zes opeenvolgende overwinningen kwam en Byron Nelson in 1945 maar liefst elf keer op rij wist te winnen.

Tour
  • Pro Shots