Bhatia wint, ondanks schouder uit de kom

Je schouder uit de kom juichen? Het lukte Akshay Bhatia, die ondanks de blessure toch de play-off won • 'Kwartet' voor Nelly Korda na vierde overwinning op rij • Burmester sterkste op de LIV Golf Tour

Bhatia wint, ondanks schouder uit de kom

PGA Tour

Het 'freak accident' vond plaats toen na een op de 72ste een putt van drieënhalve meter voor birdie maakte om een play-off af te dwingen in het Valero Texas Open.

Logisch dat hij blij was. De 22-jarige had drie dagen lang een ruime voorsprong, maar zag Denny McCarthy op de slotdag met een 63 langszij en zelfs voorbij komen. En die putt was dus nodig om een play-off a te dwingen.

Maar om nou je schouder uit de kom te juichen gaat ver. Hoe krijg je dat voor elkaar?

'Ik tilde in mijn vreugde mijn arm op een beetje vreemde manier op en hij vloog uit de kom en schoot weer terug', aldus Bhatia. Het is me wel eerder overkomen bij pickebal (een soort padel, red.). Je voelt het wel even.'

Nadat hij zijn tweede bal in de play-off had geslagen, vroeg Bhatia om een medische time-out en liet zijn schouder intapen door de fysio. McCarthy vond het kennelijk ook zielig, want na zeven birdies op zijn laatste zeven holes maakte hij een bogey omdat hij zijn bal in het water sloeg.

Bhatia nam het cadeautje dankbaar maar rustig in ontvangst (even geen gejuich meer voor hem) en tekende hiermee voor zijn tweede titel op de PGA Tour.

Als bonus verdiende Akshay Bhatia een startbewijs voor The Masters en mag hij zich donderdag op Augusta melden. Hopelijk heeft hij niet te veel last van de schouder. 'Mijn fysio zorgt wel voor me', keek de Amerikaan vol vertrouwen vooruit. 'Maar het zal wel even oncomfortabel blijven.'

LGPA Tour

Op Nelly Korda staat momenteel geen maat. De 25-jarige nummer 1 van de wereld won afgelopen weekend voor de vierde keer op rij. 'Kwartet.'

Of er nu strokeplay of – zoals deze week – matchplay gespeeld wordt, uiteindelijk staat Nelly Korda met de beker in handen.

In het T-Mobile Match Play in Las Vegas moest Korda het opnemen tegen Leona Maguire. De kleine Ierse staat bekend als een vechtjas, maar kwam er eigenlijk niet aan te pas. Korda won vier van de eerste zeven holes en gaf die voorsprong niet meer uit handen: 4&3.

In 2008 was Lorena Ochoa de laatste op de LPGA Tour die vier wedstrijden achter elkaar wist te winnen. In 1978 won Nancy Lopez vijf toernooien op rij.

LIV Golf

De LIV Golf Tour zette zijn tenten deze week op in Miami. Op Trump International ging team Legion XIII – bestaande uit Rahm, Hatton Vincent en Surratt – er met de overwinning vandoor.

Rahm is deze week titelverdediger op The Masters en zei vorige week dat hij verwachtte dat een speler van LIV Golf straks het Groene Jasje aan mag trekken.

In het individuele klassement werd de Spanjaard gedeeld vierde. De winst ging naar Dean Burmester (-11), die in een play-off Sergio Garcia van zich af wist te schudden.

Tour
  • GolfFile