Nummers 1 van de wereld: Korda wint weer, Scheffler komt net tekort

Weer deden de beste spelers van de wereld tot het eind toe mee om de zege. Waar Scheffler de kans op weer een overwinning net liet liggen, en de eer moest laten aan Stephan Jaeger, was Nelly Korda onverbiddelijk: drie uit drie is de Amerikaanse inmiddels.

nelly korda

LPGA Tour

'Ik denk dat dit een van mijn minst stressvolle zeges was, ik speelde heel solide', onderstreepte de nummer 1 van de wereld na afloop van het door haar gewonnen Ford Championship haar overmacht nog maar eens.

Niet dat haar voorsprong op nummer 2 Hira Naveed na 72 holes nu zo groot was (-20 om -18) maar met een 65 op de slotdag en vooral goed golf boekte ze de elfde overwinning uit haar loopbaan en werd ze pas de

Toch wilde Korda niet al te hard op de zaken vooruit lopen. Ze mag op dit moment schier onverslaanbaar lijken en ruim aan kop gaan op de Rolex Rankings, ze weet als geen ander dat het volgende week ook zo weer anders kan zijn: 'Ik ben pro sinds 2016 en weet dat alles zo anders kan zijn. Je moet niet op de zaken vooruitlopen, je moet in het nu blijven en het van week tot week bekijken. Dat werkt prima tot nu toe het is nu aan mij om in die bubbel te blijven.'

PGA Tour

Scheffler was sterk op de greens maar miste op de slothole een korte putt voor de play-off

Het beloofde een razendspannende slotdag te worden in Houston waar maar liefst vijf spelers met hetzelfde aantal slagen onder par aan de laatste ronde begon. Tussen de vijf op -9 was in cijfers was in score misschien geen verschil aan te wijzen, omdat onder het kwintet ook 's werelds nummer 1 stond, waren de odds wel degelijk in zijn voordeel, zeker gelet op zijn spel van de laatste weken en zijn hervonden vertrouwen op de greens.

Omdat de koplopers allemaal wel íets onder par speelden, maar niemand wegliep, bleef het lang spannend en leek een play-off bijna onontkoombaar in het Texas Childrens Houston Open. Eerst tussen Alejandro Tosti en Stephen Jaeger, maar nadat Tosti op de slothole een slag inleverde, tussen Jaeger en Scheffler.

Nadat onder meer Tony Finau, Taylor Moore en de opnieuw de indrukwekkend goed spelende Thomas Detry een target van -11 hadden neergezet en Tosti daar na zijn verloren slag op achttien ook op uitkwam, was het aan de nummer 1 van de wereld om de wedstrijd in leven te houden nadat de Duitser Jaeger het target op -12 had gezet. Scheffler moest daarvoor alleen nog 'even' een putt van iets meer dan een meter maken op de slothole en de posities voor de play-off werden vast ingenomen...maar Scheffler miste en gaf de zege daardoor aan de 24-jarige Jaeger die daarmee voor het eerst won.

Waar Scheffler daarmee de kans op '3 uit 3' liet liggen wist de Duitser in zijn 135ste start op het hoogste niveau eindelijk voor het eerst te winnen.

Jaeger ziet Scheffler missen en weet: ik ben winnaar op de PGA Tour.

Wereldranglijst

Op de wereldranglijst wordt de voorsprong van Scheffler, ondanks zijn gemiste kans op weer een zege, met de week groter worden. Inmiddels staat de Amerikaan bijna vijf punten voor op nummer 2 Rory McIlroy. Joost Luiten blijft ruim de beste Nederlander op de ranking al leverde hij wel één plekje in deze week: hij staat nu 130ste, Darius van Driel is de nummer 215 terwijl Johannes Veerman door zijn tweede plaats bijna negentig plaatsen klimt en nu 260ste staat.

Tour
  • Pro Shots