Columns

routine
Columns
The Masters en het belang van routine

Als je het hebt over golfen onder druk dan is golfen op The Masters daar de overtreffende trap van. Mental-coach Ivar van der Moolen weet wat kan helpen in die gevallen.

masters
Columns
Magie

Het lange wachten is voorbij. The Masters staan op het punt van beginnen. Wat is toch de magie van dit toernooi?

fitness
Columns
Hoe goed is jouw golfconditie?

Als je alleen maar golft is dat zeker goed en gezond, maar als je daarnaast ook nog andere sporten beoefend komt dat je spel vrijwel zeker ten goede, concludeert hoofdredacteur Martijn Paehlig.

koeiendans
Columns
Koeiendans

De hoofdklasse is al een paar weken onderweg, nu is het ook zo ver voor alle andere deelnemers aan de voorjaarscompetitie van de NGF. Jurrian van der Vaart herkent het gevoel dat duizenden deze dagen hebben.

joost luiten
Columns
Melanie on Tour: Stimp

Melanie-Jane Luiten is de vrouw van Nederlands' nummer 1 Joost Luiten en dochter van de eigenaren van Golfbaan The Dunes in Zandvoort. Ze reist regelmatig met Joost mee naar toernooien en anders volgt ze hem wel op tv. Voor Golfers Magazine geeft ze elk nummer een kijkje achter de schermen.

dunlap
Columns
Worsten draaiende golfprofessional

Wat Jeroen de Vries en Nick Dunlap met elkaar gemeen hebben? Rob Hoogland legt het uit in zijn meest recente column. Iets met worst en met geld.

mental toughness
Columns
Matteo en het oud papier

PGA-professional en mentale trainer Ivar van der Moolen ontwierp het speciale Mental Toughness Programma en deelt bovendien elke editie van Golfers Magazine één van de geheimen om 'tussen de oren' sterker te worden.

watjes
Columns
Watjestijdperk

Als columnist Rob Hoogland als jochie aankondigde weg te lopen van huis kreeg hij van zijn moeder niet de reactie die hij hoopte. Het zorgde wel voor eelt op zijn ziel, schrijft hij in zijn meest recente bijdrage.

ai
Columns
Artificial Intelligence

Columnist Jurrian van der Vaart vraagt zich af hoe lang hij nog nodig is om stukjes te tikken, of zelfs om golfbanen te ontwerpen. Is het moment dat AI ons in alles overtroeft aanstaande?

Olympische ringen
Columns
Wel of niet naar Parijs

Het is nu iets meer dan vijf maanden voor de start van de Olympische golfkampioenschappen op Le Golf National, de baan die we kennen van talrijke Frans Opens voor mannen.

van hanegem
Columns
Van Hanegem viert feest

Een van Nederlands grootste voetballers ooit blaast vandaag tachtig kaarsjes uit. Al jaren is 'de kromme' vaak op de golfbaan te vinden, sterker, ooit troffen we elkaar in een potje matchplay.

LIV Golf
Columns
Het dilemma van een commentator

Terecht dat luisteraars naar De Golfpodcast vragen stelden over het feit dat ik afgelopen vrijdag commentaar heb gegeven bij de verrichtingen van de LIV golfers in Las Vegas, de stad van klatergoud, gokken en - in de ogen van velen – zondige activiteiten.