Iers feestje in Zurich Classic of New Orleans

Rory McIlroy en Shane Lowry zijn al een kwarteeuw goede vrienden, bijna buren in Zuid-Florida, de laatste jaren een vast team in de Ryder Cup en sinds dit weeked ook de winnaars van de Zurich Classic teamwedstrijd. 'We hebben ontzettend veel lol gehad én gewonnen, meer kan je toch niet wensen', aldus Lowry.

Iers feestje in Zurich Classic of New Orleans

Het (Noord-)Ierse duo speelde de laatste twaalf holes van een winderig TPC Louisiana in New Orleans in vijf onder par voor een 68, en wist dankzij deze eindsprint gelijk te komen met Chad Ramey en Martin Trainer. Deze Amerikaans/Franse combi had de slotronde eerder die dag afgeraffeld in 63 slagen (-9) en stond met -25 onverwacht bovenaan het leaderboard.

In de play-off bleek de druk toch te hoog voor de Ramey/Trainer en met een bogey op de par-5 18e schonken ze de overwinning aan de Ryder Cup-buddies uit Ierland (foto). Na de laatste putt tilde Lowry zijn landgenoot met een grote 'bear hug' van de grond.

McIlroy: 'Een toernooi op de PGA Tour winnen is altijd geweldig, maar om het samen met een van je beste vrienden te doen, is onvergetelijk. Als je nadenkt over waar we elkaar voor het eerst ontmoetten en waar we nu staan...'

Het voor voor McIlroy zijn 25e titel op de PGA Tour en in de afgelopen zeven seizoen heeft hij minimaal een keer gewonnen. Voor Lowry was het zijn eerste zege sinds The Open in 2019 en zijn derde op de PGA Tour.

Tour
  • Golffile