Fleetwood beslist titanenstrijd in zijn voordeel, sterkte start Luiten

De Ryder Cup vrienden maakten er een mooi gevecht van op de slotdag van de Dubai Invitational. Met een beetje hulp van de Noord-Ier trok de Engelsman uiteindelijk aan het langste eind.

fleetwood

Voor aanvang van de slotronde verheugde de golfwereld zich al op de tweestrijd tussen Fleetwood en McIlroy die samen de laatste groep vormden.

De Engelsman nam een kleine voorsprong mee naar de eerste tee, maar Fleetwood zal zich gerealiseerd hebben dat hij er nog lang niet was. Ook niet nadat hij de dag sneller begon dan zijn tegenstrever.

Mede dankzij enkele fraaie par saves en twee birdies was het verschil na tien holes opgelopen naar drie slagen. Dat was echter het moment dat de Noord-Ier het gas alsnog intrapte. Met birdies op elf, twaalf en dertien kwam hij naast Fleetwood. Op de par-3 veertiende had hij dé kans om de koppositie te pakken, maar vanaf minder dan een meter had hij maar liefst drie putts nodig waardoor hij niet de leiding pakte maar weer in de achtervolging moest.

Dat deed hij goed want met birdies op vijftien en zeventien nam hij alsnog de koppositie over van Fleetwood. Met nog maar een hole te spelen leek dat genoeg, maar uitgerekend op de slothole sloeg McIlroy een draak van een drive links het water in waardoor hij het toernooi besloot met een bogey en hij Fleetwood zomaar de kans gaf op de zege. Die kans liet hij niet liggen: met een birdie op de slothole tekende hij - net als McIlroy - voor een 67 (-4) en dat was precies genoeg om er met de zege vandoor te gaan.

'Ik was blij met hoe ik speelde vandaag al had ik meer putts moeten maken. Het was mooi om te zien hoe Rory de tweede negen speelde maar ik ben blij dat ik zelf birdie, birdie eindig voor de overwinning.'

Rory McIlroy baalde vanzelfsprekend dat hij het niet af wist te maken maar was ook realistisch. 'Dit was mijn eerste toernooi, dan moet je er weer een beetje inkomen. Ik heb een paar slordige fouten gemaakt, de afgelopen dagen en zeker ook vandaag, maar ik heb er alle vertrouwen in dat als ik dit er uit krijg ik klaar ben voor volgende week. Het was een geweldige dag samen met Tommy. Ik ben blijf voor hem dat hij wint en ik hoop we de komende jaren nog vaak dit soort gevechten zullen hebben.'

Sterke start Joost Luiten

Joost Luiten liet bij zijn eerste toernooi van 2024 zien geen last te hebben van roest. Zonder echt te excelleren behaalde de kersverse vader een uitstekende veertiende plaats in de sterk bezette Dubai Invitational.

Zo goed als op vrijdag (-5) werd het in het weekend niet meer, maar met twee rondjes onder par (-1 en -2) besloot hij zijn seizoensstart met een totaal van acht onder par en een plek maar net buiten de top-10. Ruim voldoende voor een mooie cheque en vooral ook ruim voldoende om met een goed gevoel het seizoen in te gaan.

Tour
  • Golffile