Kwartet voor Rory met een vierde Dubai Desert Classic

Rory McIlroy verdedigde met succes zijn titel in de Hero Dubai Desert Classic, waarmee hij de eerste speler werd die het toernooi vier keer op zijn naam wist te schrijven. Luiten en Huizing eindigden net buiten de top twintig.

Kwartet voor Rory met een vierde Dubai Desert Classic

McIlroy begon de slotdag met twee slagen achterstand op Cameron Young, maar de Amerikaan had het vizier niet op scherp staan. Hij maakte vijf bogeys – evenveel als in zijn eerste drie ronden bij elkaar – en kwam niet verder dan een 74, wat hem uiteindelijk een derde plaats in het kampioenschap opleverde (-10).

Leaderboard

Adrian Meronk en Rory McIlroy stapten beiden door de geopende deur, maar ook bij hen ging het niet vanzelf. Meronk stond bij de turn al twee boven par en wist dat hij op weg naar het clubhuis uit een ander vaatje moest tappen om het McIlroy – die intussen vijf slagen was uitgelopen – nog lastig te maken.

Zeventiende zege

Met vier birdies na de turn deed de Pool wat hij moest doen en McIlroy was niet te beroerd om een handje te helpen en maakte het nog behoorlijk spannend. De Noord-Ier wist de tweede negen nergens meer een slag te winnen en maakte zelfs een bogey op de par-5 dertiende. Met een afsluitende 70 (-2) kwam de nummer twee van de wereld op een totaal van -14, wat nét genoeg was om Meronk (71) van zich af te houden.

Het was de 17de overwinning van McIlroy op de DP World Tour, 189 dagen na zijn winst in het Schots Open. Hij won de Dubai Desert Classic eerder in 2009, 2015 en 2023, en met zijn vierde titel gaat hij het trio van Ernie Els voorbij.

De Nederlanders in het veld hadden allemaal een sterk slotakkoord in huis. Johannes Veerman ging rond in 67 slagen (-5) en maakte een reuzensprong naar de 16de plaats (-5). Joost Luiten won met een 68 (-4) dertig plaatsen en tekende uiteindelijk voor een solide 21ste plaats (-4). Daan Huizing eindigde na een 70 op de 25ste plaats (-3).

Tour
  • Golffile