Veerman beste Nederlander na matig weekend Luiten

In de buurt van de zege kwam de Nederlander met de Amerikaanse vlag achter zijn naam niet, daarvoor was de voorsprong van winnaar Nakajima veel te groot, maar Veerman werd fraai tweede in India en was daarmee de enige landgenoot in de top-10

veerman

Spannend werd het niet meer op de laatste dag van het Hero Indian Open. De commentatoren bij Ziggo Golf deden met nog negen holes spelen nog wel een dappere poging er iets van strijd in te gooien ('Als hij nu een dubbel maakt en hij een paar birdies maakt') was de voorsprong van Nakajima veel te ruim om er nog een echte wedstrijd van te maken.

Hoewel dat altijd jammer is, had de 23-jarige Japanner in pas zijn elfde start op de DP World Tour alle recht op een rustige slotdag. Na twee keer een 65 en nog eens een 68 op zaterdag was zijn voorsprong ruim voldoende om redelijk zorgeloos aan de vierde ronde te beginnen.

Die zorgeloosheid werd snel nog groter na drie vroege birdies waardoor hij de turn bereikte met acht slagen voorsprong en de wedstrijd feitelijk gespeeld was. Dat hij de back nine boven par speelde, mede dankzij een dubbel bogey op de par-4 veertiende, en de slotronde deed niet meer ter zake, net zo min als de late bogeys aan het eind van de ronde.

Voor de zevende keer in de geschiedenis van het circuit, en alweer voor de tweede keer dit seizoen, ging de zege naar een Japanner die met een totaal van -17 de runners-up ruim achter zich hield.

'Dit voelt echt heel goed', zei de winnaar direct na afloop. De voormalig nummer 1 van de wereld bij de amateurs was direct duidelijk over zijn doelen: 'Ik wil de top-10 halen van de Order of Merit halen en dan volgend jaar op de PGA Tour spelen. Dat is mijn doel', klonk het ambitieus.

De Nederlanders

Een van die runners-up was Johannes Veerman die op zaterdag met +1 inleverde maar dankzij een foutloze -5 meer dan tien plaatsen won op de slotdag en uiteindelijk als gedeeld tweede wist te eindigen.

Daarmee was Veerman de beste Nederlander in India nadat Joost Luiten en Daan Huizing allebei een kans op een top-10 uit handen gaven door een matige laatste ronde. Luiten - die zaterdag ook al niet verder kwam dan level par - tekende op de slotdag voor een +1 en eindigde daarmee net buiten de top-10, terwijl Daan Huizing met een +2 op de slotdag tien plaatsen inleverde en nog maar net in de top-20 wist te blijven. Darius van Driel tenslotte eindigde met een totaal van -4 op de gedeeld 31ste plaats, genoeg om in elk geval één plekje te stijgen op de Race to Dubai waar hij voor de break van het circuit nu zevende staat.

Tour
  • golffile