Clubs voor junioren, inclusief tips van Rory en Brooke

TaylorMade introduceert juniorensets voor drie verschillende leeftijdsgroepen. Bij aanschaf krijg je tevens toegang tot speciale content die Rory McIlroy, Tommy Fleetwood en Brooke Henderson hebben opgenomen.

Clubs voor junioren, inclusief tips van Rory en Brooke

Dat is nu echt een sterk staaltje 'grow the game'. Golfsets voor kinderen – bestaande uit driver, fairwaywood/hybride, een of twee ijzers, pitchting wedge, putter en tas – plus video's met speltips en oefeningen van tourspelers. Zo start je dus een golfcarrière.

De content wordt beschikbaar als je de QR-code op de achterkant van de Team TaylorMade naamkaart scant.

Alle clubs hebben de juiste lengte, gewicht en loft om op jonge leeftijd een goede swing te leren, in plaats van dat je met de verkeerde specificaties – lees: een afgezaagde clubs van papa – een slechte techniek ontwikkelt.

De driver heeft een 400 cc titanium clubhoofd met 17º loft en een flexibel clubblad, waarmee hij optimaal is uitgerust om de bal ook met lage swingsnelheden de lucht in te krijgen.

De fairwaywoods en hybrides hebben een laag profiel en zwaartepunt, waardoor ze makkelijk slaan. Ook de ijzers en wedge zijn ontworpen voor een hoge balvlucht en veel speelbaarheid. Beide hebben flexibele clubblad en zijn samengesteld uit lichtgewicht componenten.

Ter vergelijking: een ijzer-7 uit de P•Serie weeft 270 gram, terwijl dit bij de junior-set 248 gram is en je ook een lichtgewicht optie van 205 gram hebt. De putter weegt 315 gram, tegen 350 voor een blade uit de TP Collection.

De TaylorMade juniorensets zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes wordt geleverd met lichtblauwe headcovers in een waterafstotende bijpassende draagtas.

Maat 1
Leeftijd: 4-6 jaar
Lengte: 105-120 centimeter
Set-up: fairwaywood, ijzer-7, wedge, putter
Prijs: € 319

Maat 2
Leeftijd: 7-9 jaar
Lengte: 120-135 centimeter
Set-up: driver, hybride, ijzer-7, wedge, putter
Prijs: € 499

Maat 3
Leeftijd: 10-12 jaar
Lengte: 135-150 centimeter
Set-up: driver, fair
Prijs: € 629