McIlroy vlamt en Oranje is kleurloos

Rory McIlroy speelde zich zaterdag helemaal in de ‘mix’ van de Hero Dubai Desert Classic en hij heeft volop kansen om het toernooi voor de vierde keer te winnen.

McIlroy en Diamond

McIlroy speelde de par-72 Majlis Course van de Emirates Golfclub in 63 slagen – zeven birdies en een schier onmogelijke eagle op achttien – om van drie onder maar twaalf onder te gaan en om van de 25ste naar de gedeelde tweede plaats te stijgen.
De nummer twee van de wereld (foto boven met caddie Harry Diamond) deelt de tweede plaats in het met negen miljoen gedoteerde kampioenschap met Adrian Meronk die een 70 liet noteren.

De twee Europeanen hebben in het klassement na drie ronden slechts twee slagen achterstand op Cameron Young. Die had een moeilijke eerste negen met een double bogey op de par-3 vijfde na een teeshot in het water en een bogey op acht, maar kwam na de turn aardig terug met drie birdies voor een 71 een totaal van veertien onder.
Het is de eerste keer dat de 26-jarige Amerikaan in een wedstrijd van de PGA Tour of de DP World Tour na 54 holes aan kop gaat. Young won overigens nog steeds niet op beide circuits.

Landgenoten in middenmoot

Rory McIlroy won de Desert Classic in 2009 – eerste zege op de DP World Tour – 2015 en 2023. Hij deed dat steeds als leider na 54 holes
‘Ik dacht voor ik afsloeg dat ik op de eerste negen beter moest scoren’, zei McIlroy na zijn ronde. ‘Ik heb de front nine de afgelopen dagen een beetje slordig gespeeld.’
‘Voor mij heeft het geheim om te scoren op deze golfbaan altijd met de eerste negen te maken, omdat dit het moeilijkere gedeelte is. Als dat doet dan geef je jezelf heel wat momentum als je naar de tweede negen gaat. Daar kun je altijd laag gaan.’

McIlroy was de eerste twee dagen in totaal drie boven voor de turn. Zaterdag was hij vijf onder.
Daan Huizing en Joost Luiten speelde de derde ronde beiden in 72 slagen. Huizing staat met een onder 43ste. Luiten staat met level par op de 51ste plek.
Ziggo Sport Golf zendt de vierde ronde zondag van 8.00 tot ongeveer 14.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golffile.ie