Bijrol landgenoten in Spanje en Korea

Lars Keunen op de Challenge Tour en Anne van Dam op de Ladies European Tour mochten allebei een 27ste plaats op hun palmares bijschrijven. 

keunen

Keunen beste in Spanje

Winnaar Joel Moscatel kwam tot -14, runners-up Neergaard Petersen en Pulkkanen tot -13 en bleven daarmee ruim buiten bereik van de beste Nederlander in Sevilla, maar desondanks zal Keunen met een goed gevoel terugkijken op de eerste wedstrijd van de Challenge Tour op Europese bodem, al zal hij zeker het gevoel hebben dat er meer in had gezeten.

Na de eerste twee rondes nipt onder par te hebben gespeeld (71, 71) leek een goede klassering op de derde dag alsnog door zijn vingers te glippen door een 75 op moving day waardoor hij wegzakte tot buiten de top-60.

Dankzij een prima slotronde (67, de een na beste score van de dag) vocht de 27-jarige Nederlander zich echter goed terug op het leaderboard waardoor hij zichzelf uiteindelijk beloonde met de gedeeld 27ste plaats, zijn beste klassering op het circuit tot nu toe.

Waar Keunen op de slotdag van het Challenge de Espana de weg omhoog vond, bewoog de enige andere Nederlander die de cut haalde (Van der Weele en Van Meijel waren na 36 holes klaar) juist de andere kant op. Besseling, die alleen op vrijdag onder par bleef, leverde met een 78 (+6) juist een van de slechtste scores van de dag in en zakte daardoor ver weg op het leaderboard en moest zodoende genoegen nemen met de zeventigste plaats.

Van Dam nog altijd niet op tik

Ook in de Aramco Team Series Korea slaagde de Nederlandse nummer 1 er niet in om de weg omhoog te vinden. Al na de eerste ronde was duidelijk dat Van Dam ook deze week niet mee ging doen om de prijzen: 77.

De Arnhemse herstelde zich op de tweede dag weliswaar sterk, in lastige omstandigheden was ze een van de slechts zestien spelers met een score onder par (-1), maar daar stokte haar opmars. Een slotronde in 73 slagen was niet genoeg om verder te klimmen en zodoende verliet Van Dam Korea met een gedeeld 27ste plaats, met een score van +5 op vijftien slagen van winnaar Hyo-Joo Kim die met die score een ruime marge had ten opzichte van de nummer 2 Charley Hull (-7).

Tour
  • Golffile