Lauswolt Open prooi voor amateur Scott Woltering

De uit Harderwijk afkomstige achttienjarige speler van de Hilversumsche rekende in een play-off af met professional Mike Toorop uit Hoorn.

lauswolt

Beide spelers hadden voor de reguliere 36 holes van de zevende editie van het Lauswolt Open140 slagen nodig, zes onder par. Op de eerste extra hole (een par-4 van 406 meter) leek het pleit al meteen beslecht nadat Toorop zijn bal vanaf de tee tussen de bomen had geslagen. Er zat voor hem niets anders op dan zijn bal terug naar de fairway te spelen en met drie naar de green te gaan.

Ook daarin slaagde hij niet (zijn bal bleef voor de green), terwijl Woltering na een goede drive een nog betere approach had laten volgen: zijn bal eindigde op een meter van de vlag. Toen liet Toorop zien dat hij eerder dit jaar niet zo maar zijn eerste overwinning op de Pro Golf Tour had geboekt, door het Red Sea Egyptian Classic te winnen. Hij chipte in voor par. De jeugdige Harderwijker was echter niet geïmponeerd, nam zijn tijd om de puttlijn te bestuderen en holede uit voor birdie en de zege. Dat hij over sterke zenuwen beschikte had hij ook kort daarvoor al laten zien. Na eerder al een birdie op 16 te hebben gemaakt, was ook een birdie op de korte par-4 18de nodig om de play-off af te dwingen.

De derde plek, na tweemaal 72, was voor Wouter de Vries, de winnaar van vorig jaar. Koen Kouwenaar (73-72) werd vierde.

De enige andere speler onder par over 36 holes - in het veld van 156 deelnemers - was de 22-jarige Nikki Hofstede. De speelster uit Lexmond begon goed met een 70, maar had op de tweede dag meer moeite met de keiharde greens en lastige pinposities. Ze bleef niettemin Marit Harryvan (78-70) en Mette Hageman (75-77) ruim voor.

De volgende editie van het Lauswolt Open - alweer het achtste - is geprogrammeerd voor 17 en 18 mei 2025.

Clubs & amateurs
  • Jan Hemminga