Ideale start of niet? Nappy factor en scheidingspapieren

Twee van de grote kanshebbers voor het PGA Championship komen op een heel andere vibe het toernooi in. Waar Scottie Scheffler en zijn vrouw op een roze wolk zitten, viel Rory McIlroy daar juist vanaf.

 

scheffler

Al tijdens The Masters van afgelopen april gaf de nummer 1 van de wereld aan dat zijn vrouw Meredith op alle dag liep en dat hij, ook al stond hij op de 72ste green, de baan terstond zou verlaten als de geboorte van hun eerste kind zich aan zou dienen.

Op 8 mei jl. was het zo ver en schonk het leven aan een gezonde jongen luisterend naar de naam Bennett Scheffler.

Na een kort ouderschapsverlof meldde de Scheffler zich maandag evenwel gewoon op Valhalla waar hij een van de grote kanshebbers is voor het tweede Major van het jaar.

De Amerikaan liet bij zijn eerste ontmoeting met de pers niet alleen weten dolgelukkig te zijn als kersverse vader, hij was vooral diep onder de indruk van echtgenote Meredith. 'Ik kan het niet eens onder woorden brengen, het moment dat je dat murmel uit je vrouw ziet komen. We hadden geen idee of we een jongen of een meisje zouden krijgen en om tegen Meredith te kunnen zeggen 'it's a boy' was heel bijzonder. Ik weet niet of ik dit had kunnen doen. Ik ben zo trots op haar en onze kleine jongen.'

Echtscheiding

Rory en Erica in betere tijden

Waar de ene wereldtopper op een roze wolk zit, viel de andere juist hard van zijn wolk af.

Het was al opvallend dat Rory McIlroy, want over hem gaat het, afgelopen zondag op moederdag niet zei over zijn vrouw en de moeder van zijn dochter, maar op maandag werd duidelijk waarom. Rory en Erica Stoll hebben een echtscheiding aangevraagd.

Het paar, dat elkaar zo'n twaalf jaar geleden leerde kennen, toen de Noord-Ier nog van plan was in het huwelijk te treden met tennisster Wozniacki. Dat voorgenomen huwelijk haalde het altaar niet, dit huwelijk is niet 'tot de dood hen scheidt'

De nummer 2 van de wereld en de voormalig medewerker van de PGA Tour trouwden in 2017 en werden in 2020 ouders van dochter Poppy.

Buiten een korte verklaring die de geruchten over de voorgenomen scheiding bevestigde liet het management van de Noord-Ier weten in aanloop naar het PGA Championship geen vragen te zullen beantwoorden over de kwestie.

World
  • ProShots