Luiten op rand top-10 in China

Dankzij een sterke tweede ronde in het Volvo China Open klom de Nederlandse nummer 1 naar de gedeeld elfde plaats waardoor hij goede perspectieven heeft op de zeventigste top-10 notering uit zijn loopbaan.

joost luiten

Opmars Luiten

Sinds de stats van Joost Luiten door de DP World Tour bij worden gehouden eindigde hij zes keer als eerste, acht keer als tweede, tien keer als derde en waren er daarnaast nog eens 45 finishes tussen plek vier en plek 10.

De kans dat de 69 top-10 noteringen er dit weekend 70 worden is ruimschoots aanwezig nu hij zich na tweede dagen terugvindt op de gedeeld elfde plaats.

Na een eerste ronde in drie onder par begon Luiten de tweede omloop als gedeeld dertigste. Zeven birdies en twee bogeys later staat hij een stuk hoger en lonkt de top-10 in het vooralsnog door Sebastian Soderberg aangevoerde toernooi.

Van Driel naar huis

Niet alleen Luiten heeft goede kans op een plek bij de beste tien, datzelfde geldt voor landgenoot Johannes Veerman, al heeft de Nederlander die speelt onder Amerikaanse vlag met vijftien top-10's tot nu toe, nog heel wat topnoteringen te gaan eer hij in de buurt van Luiten is.

Voor Darius van Driel zit het toernooi in China er na twee dagen alweer op. De cutline lag op -3 en daar bleef de winnaar van het Kenya Open met +1 ruim van verwijderd waardoor hij zich op mag maken voor de start van het seizoen op Europese bodem, eind mei op het Belgische Rinkven.

Tour
  • Golffile