Spaanse zege in China, Weber gedeeld tweede in Amerika

In het tot drie rondes ingekorte Volvo China Open kon Joost Luiten na een slechte start op de slotdag geen vuist meer maken. Johannes Veerman werd daardoor de beste landgenoot in het door de Spanjaard Otaegui gewonnen toernooi terwijl Dewi Weber op de Epson Tour zelfs op het podium eindigde.

otaegui wint in china

Epson Tour

Nadat Dewi Weber er eind vorig jaar niet in slaagde haar speelrecht voor de LPGA te heroveren zat er voor de Groningse niets anders op dan terug te keren naar de tweede Amerikaanse divisie om daar via de order of merit een nieuwe kaart in de wacht te slepen voor het hoogste niveau.

In het Casino del Sol Golf Classic bewees de Nederlandse zichzelf een goede dienst door op de gedeeld tweede plaats te eindigen. Weber kwam een vroege dubbel bogey snel te boven met een fraaie eagle, maar kon de bogey op de par-4 zeventiende niet meer repareren en eindigde daarmee op twee slagen van winnares Maddison Young.

Op de order of merit staat Weber nu achtste. Aan het eind van het seizoen promoveert de top-15.

Dewi Weber staat stevig op een promotieplaats (Foto: Pro Shots)

DP World Tour

Met een foutloze 66 klom Johannes Veerman naar de gedeeld achtste plaats in het Volvo China Open en als de putter iets beter dienst had gedaan had dat makkelijk nog een paar plaatsen beter kunnen zijn. De Nederlander met Amerikaans paspoort gaf zichzelf bij voortduring kansen maar was met de flatstick niet heel succesvol. Desondanks zal hij met een goed gevoel vertrekken uit Azie: in de Asian Swing, een van de mini-rankings die dit jaar zijn ingevoerd, eindigde hij eveneens op de achtste plaats.

Joost Luiten eindigde in diezelfde ranking als vijftiende en slaagde er ook op de slotdag van het tot 54 holes ingekorte toernooi niet in de top-10 te bereiken.

Dat de hele derde ronde uit het schema werd genomen leek sterk in het voordeel van Sebastian Soderberg, maar de Zweed slaagde er, ondanks een comfortabel ogende voorsprong, opnieuw niet in om zijn topnotering om te zetten in een overwinning. Voor de derde opeenvolgende keer eindigde Soderberg op het podium en moest hij toezien hoe een ander er met de zege vandoor ging.

Op de laatste tee had de Zweed nog alle kans om Adrian Otaegui van de overwinning af te houden, maar na een slechte afslag kwam hij niet verder dan een dubbel bogey, waardoor de Spanjaard, na een ijzersterke slotronde, zijn vijfde zege op de DP World Tour bij mocht schrijven.

'Ik begon met vijf slagen achterstand dus wilde niet teveel naar het leaderboard kijken en was niet bezig met het resultaat. Ik ben heel heel blij.'

Tour
  • Golffile