Tweede baan Terras da Comporta nadert voltooiing

Na het grote succes van de Dunas Course zijn de verwachtingen voor de door Sergio Garcia ontworpen Torre Course niet minder hoog gespannen.

terras da comporta

De Dunas-baan op Terras da Comporta heeft sinds de opening vorig jaar wereldwijd veel lof gekregen, en de tweede 18-holes layout van het luxe golfproject zal naar verwachting een soortgelijke reactie krijgen wanneer deze in juni 2025 aan de golfwereld wordt onthuld. Ook voor Sergio Garcia, de naar LIV overgestapte Spanjaard die met de baan zijn eerste ontwerp werkelijkheid ziet worden.

'Als het gaat om volledig ontwerp, is dit mijn eerste project en we zijn heel erg enthousiast over de baan. Het is iets waar ik echt mijn stempel op kan drukken. De baan ligt in een opvallend landschap, op slechts een paar kilometer van de prachtige stranden van Comporta, en het land heeft alle ingredi├źnten voor een spectaculaire golfbaan. Het is een prachtige plek voor een golfbaan en we bouwen hem op de best duurzame wijze mogelijk', aldus de Spanjaard over wie vorig jaar nog werd getwijfeld of het commercieel wel verstandig was zijn naam aan het complex te verbinden.

Torre Course

Het team van Terras da Comporta voltooide eind vorige maand het zaaien van de afslaggebieden, fairways en greens van de baan en de lay-out ligt nog steeds op schema om begin volgende zomer speelklaar te zijn.

Rodrigo Ulrich, directeur golf bij Terras da Comporta: 'Het is een geweldig eerste jaar geweest voor The Dunas Course, en we verwachten dat mensen net zo enthousiast zullen zijn als ze The Torre Course zien. Het wordt aangelegd op weer een geweldig stuk land, maar hoewel het terrein vergelijkbaar is, zal de essentie van het parcours een beetje anders zijn. Sergio heeft fantastisch werk geleverd met het ontwerp, en we kunnen niet gelukkiger zijn met de voortgang van de aanleg van de baan. Volgende zomer kan niet snel genoeg komen.'

Banen & Reizen
  • Azalea Group