Dit moet je zien: Scheffler in handboeien afgevoerd van Valhalla

Het is dat je het met eigen ogen kan zien, anders zou je het vast niet geloven. 's Werelds nummer 1 is vlak voor hij aan zijn tweede ronde wilde beginnen gearresteerd.

scheffler

Onderstaand filmpje gaat momenteel als een lopend vuurtje rond over internet. Het is echt waar wat je ziet. Scottie Scheffler, nummer 1 van de wereld en groot kanshebber om het PGA Championship te winnen, wordt door de lokale verkeerspolitie afgevoerd en 'daar kan niemand wat aan doen', zoals de ijverige agent ten overvloede zegt.

Misverstand?

Als gevolg van een dodelijk ongeluk waren de wegen rond de baan afgezet en had de PGA Tour de start van de tweede ronde al met een uurtje uitgesteld omdat het publiek zijn weg naar de baan niet kon vinden. Dat laatste gold ook voor spelers al zouden die toestemming hebben gehad om wel door te rijden naar de entree.

Dat er in dit traject wat mis is gegaan bleek echter al snel. Scottie Scheffler zou, zo wil het verhaal, niet goed zijn doorverwezen en werd vervolgens met veel misbaar - de agent zou zich volgens een bericht 'vast hebben willen ketenen aan zijn auto', tot stoppen gemaand. Nadat Scheffler dat gedaan had werd hij, voor het oog van draaiende camera's uit gedwongen uit te stappen en werd hij zonder pardon in de boeien geslagen en afgevoerd.

Hoewel aanwezige journalisten duidelijk probeerde te maken dat de politie niet doende was een indringer maar een van de titelkandidaten aan te houden, was dat aan dovemansoren gericht en verdween de Amerikaan zonder pardon op de achterbank van een politiewagen.

Na een verplicht mugshot en een kort verblijf werd Scheffler, met medeneming van maar liefst vier aanklachten heengezonden: aanvallen van een politieagent, criminal mischief, roekeloos rijden en het niet luisteren naar aanwijzingen van de politie.