Statistiekenfanaat Fitzpatrick aan boord bij Arccos

Al meer dan een decennium houdt Matt Fitzpatrick elke slag nauwkeurig bij en hij gebruikt deze enorme berg statistieken om zijn spel te finetunen. Logisch dus dat ook hij aan boord stapt van de Arccos-trein.

Statistiekenfanaat Fitzpatrick aan boord bij Arccos

Arccos is de officiële game tracker van de PGA Tour en het golfdataplatform verzamelde intussen al ruim 900 miljoen slagen over alle handicapcategorieën.

Een paar maanden geleden werd statistiekengenie Edordo Molinari al partner en integreerde zijn eigen database met slagen van tourspelers in die van Arccos. Nu volgt dus Matt Fitzpatrick.

De Engelsman won in 2022 het U.S. Open, speelde in drie Ryder Cups en staat momenteel 14de op de wereldranglijst. Een 'grote vis' dus, waarmee Arccos nog meer golfers over de streep hoopt te helpen om hun slagen bij te gaan houden.

Arccos werkt zo...

'Ik heb altijd heel veel interesse gehad in data en hoe het me kan helpen om beter te gaan spelen', aldus Fitzpatrick. 'Daarom ging ik werken met Edoardo Molinari en nu met Arccos.'

Over Arccos zegt hij: 'Op de tour gebruiken we data om een fractie van een slag te winnen, en je kunt je voorstellen wat de impact van Arccos kan zijn op het spel van amateurs.'