Zelf clubs testen op de Holland Golf Show (2)

Elke maand testen wij nieuw equipment voor je, maar er gaat natuurlijk niets boven zelf clubs proberen. Dat kan uitgebreid tijdens de Holland Golf Show. Hier wederom een greep uit het nieuwe materiaal waarmee je kunt slaan.

Zelf clubs testen op de Holland Golf Show (2)

Bestel hier je kaarten voor de Holland Golf Show die van 22 tot en met 24 maart plaatsvindt in Houten.

Koning van de golfballen

Titleist krijgt de laatste jaren de handen massaal op elkaar voor zijn drivers en ijzers, maar de producent staat toch vooral bekend als de absolute marktleider op het gebied van golfballen. De kwaliteit van de Pro V1 en Pro V1x staat buiten kijf, en er is net een nieuwe, minder spinnende AVX op de markt. Is de prijs van deze premium ballen je toch iets te gortig, dan heeft Titleist solide alternatieven als de Tour Soft, Velocity en TruFeel.

Er zijn meerdere nieuwe modellen op de markt. Welke bal past het best bij jouw spel? Zoek het uit en je gaat dit jaar gegarandeerd beter scoren. Als je aan de eigenschappen van een bal went, krijg je die dichter bij de vlag. Punt. De golfbal is het enige stuk equipment dat je bij elke slag gebruikt, dus geef 'm de aandacht die hij verdient.

Historie én innovatie

Wilson is een multi-sportbedrijf dat aan de wieg stond van de moderne football, de honkbalhandschoen en het tennisracket. Op het gebied van golf hielpen ze Gene Sarazen met de ontwikkeling van zijn sand wedge. Een historie waar je trots op mag zijn, maar het sleutelwoord bij de Amerikaanse fabrikant blijft innovatie. Dat zie je terug in de nieuwe fittingmethode van Wilson, waarbij technologie in de grip van een golfclub 12.000 datapunten analyseert en in vijf swings een swingprofiel van je weet te maken.

Kom jij uit bij de bloedmooie Staff Model blades, het Dynapower Forged afstandsijzer, de vergevingsgezinde Dynapower of de hybride Launch Pad? Met de ijzers van Wilson zijn 62 Majors gewonnen, meer dan met die van ieder ander merk. Tijd om er eens een paar ballen mee te slaan, lijkt ons.

Niet meer de underdog

Srixon steekt landgenoot Mizuno de laatste jaren naar de kroon op het gebied van gesmede ijzers, met de briljante ZX7, ZX5 en ZX4. Een zacht gevoel, geweldig uiterlijk en verrassend veel vergevingsgezindheid dankzij de opvallende Tour VT-zool: wat wil je nog meer? Misschien een prijskaartje dat wat minder hoog ligt dan bij de concurrentie? Check.

De nieuwe ijzers trekken de stijgende lijn overtuigend door, net als de bijpassende driver, woods en hybrides uit de MK II-lijn. Dankzij twee flexibele zones in het clubhoofd van de metal woods, en een clubblad met verschillende diktes, wordt er bij impact veel energie op de bal overgedragen, wat resulteert in veel lengte. Srixon was jarenlang de underdog, maar is dat nog steeds zo? Probeer het zelf.

Alle hulp is welkom

Cleveland is een van de grote jongens op het gebied van wedges. De nieuwe CBX4 ZipCore genereert niet alleen veel spin, maar is door zijn cavity back-design ook heel stabiel en vergevingsgezind. Ideaal voor de meeste clubgolfers. Of ga je voor een 'full face'-wedge? Door de groeven over het hele clubblad krijg je altijd spin, waar je de bal ook raakt.

Cleveland trekt deze technologieën ook door naar de nieuwe ZipCore XL game-improvement ijzers en de extreem hulpvaardige Halo XL Full-Face – een combinatie tussen een ijzer en een hybride. Volop hulp om de bal de lucht in te krijgen, maximale stabiliteit als je de sweetspot mist en consistente spin... dat maakt het spelletje een stuk eenvoudiger.