Srixon ZX4 ijzers: snelheid en gevoel

Dankzij de combinatie van een hol clubhoofd en gesmeed clubblad bieden de ZX4 ijzers volgens Srixon zowel veel balsnelheid als een 'forged' gevoel.

Srixon ZX4 ijzers: snelheid en gevoel

De ZX4-ijzers moesten vergevingsgezindheid aan de ZX-lijn toevoegen (lees hier meer over de ZX5 en ZX7), zonder dat er werd ingeleverd op het solide, gesmede gevoel. Het midsize clubhoofd moet de puristen aanspreken die een mooi ijzer willen maar ook veel balsnelheid.

Zowel de korte als de lange ZX4-ijzers zijn hol en hebben een flexibel clubblad met verschillende diktes van gesmeed HT1770 staal, wat resulteert in veel snelheid – waar je de bal ook raakt. De body is van 431 staal, wat vibraties dempt en zorgt voor een zachter gevoel. In de midden- en lange ijzers wordt wolfraam gebruikt om het zwaartepunt naar beneden te brengen en de balvlucht omhoog.

De van Srixon bekende V-vormige zool optimaliseert het contact met de grond. Het ijzer glijdt makkelijk door de grond, maar omdat de zool breder is, graaft hij zich niet in – ook niet als je de bal wat vet raakt. Net als bij de andere ZX-ijzers vergroten uitsparingen in de hiel en teen de speelbaarheid, zonder dat je inlevert op vergevingsgezindheid.

'Met de ZX4 zet Srixon een grote stap op het gebied van vergevingsgezindheid', zegt product manager Joe Miller. 'Dankzij de holle constructie en brede zool ligt het zwaartepunt extreem laag, wat veel hulp biedt. En je hebt nog steeds het gevoel dat je verwacht van een Srixon-ijzer.'

Prijs (5-PW): € 999 (staal), 1149 (graphite)

www.srixoneurope.com