Cleveland CBX4 ZipCore: de voordelen van cavity back-wedges

Het gros van de clubgolfers heeft cavity back-ijzers in zijn tas, en daar passen dus het best wedges met eenzelfde design bij, zo redeneert Cleveland bij de introductie van de CBX4 ZipCore-lijn. Het resultaat: heel veel hulp rond de green.

Cleveland CBX4 ZipCore: de voordelen van cavity back-wedges

De CBX4 ZipCore-wedges hebben hetzelfde design en vergevingsgezinde gewichtsverdeling als moderne game improvement-ijzers, dus de overgang van je ijzers naar je wedges wordt natuurlijker', aldus Joe Miller, productmanager Cleveland Golf Europa. 'Zo heb je rond de green hetzelfde swinggevoel, wat zorgt voor meer consistentie.'

De stabiliteit van de wedges is te danken aan de ZipCore-technologie, waarbij er meer massa aan de uiterste zijden van het clubhoofd wordt geplaatst: in de teen/hosel en laag/hoog. Dit vergroot het traagheidsmoment (MOI), zodat je betere resultaten krijgt als je de sweetspot mist (wat amateurs vaak overkomt). In vergelijking met de vorige generatie is het horizontale MOI (hiel/teen) met 7 procent toegenomen en het verticale stabiliteit (hoog/laag) met 5,8 procent.

Om een puur gevoel bij impact te krijgen, absorbeert een insert van TPU in de cavity vibraties. Het clubblad is uitgerust met diepe, scherpe UltiZip-groeven, met daartussenin HydraZip laserlijntjes die zorgen voor extra frictie en spin. Bij elke loft is het laserpatroon net even anders, om de prestaties en controle te optimaliseren – zowel bij volle slagen als bij slagen rond de green.

Alle CBX4-wedges hebben een sole grind die is afgestemd op de loft: V-vormig bij 44º-52º, S-vormig bij 54º-56º en C-vormig bij 58º-60º. Bij allemaal zorgt een nieuwe, afgeronde leading edge (voorkant van de zool) voor optimale interactie met de ondergrond.

Prijs: € 189 (staal), € 199 (graphite)