Cleveland Frontline Elite: gewicht voorin voor meer stabiliteit

Dankzij een clubbladinsert van tungsten zit er veel gewicht vóór in het clubhoofd van de Frontline Elite-putters, wat ze volgens Cleveland stabieler houdt als de sweetspot wordt gemist.

Cleveland Frontline Elite: gewicht voorin voor meer stabiliteit

De Frontline Elite-lijn bestaat uit acht verschillende modellen, maar bij allemaal zit het meeste gewicht vóór in het clubhoofd. Daar zit natuurlijk een idee achter. Computermodellen laten zien dat deze gewichtsverdeling 38 procent meer accuratesse biedt als de sweetspot wordt gemist ten opzichte van putters met het gewicht achterin.

'We gebruiken meer dan dertig gram gesmolten wolfraam (tungsten) in de clubbladinsert om het gewicht zo ver mogelijk naar voren te krijgen', zegt Joe Miller, productmanger Europa van Cleveland Golf. 'Hierdoor wordt de rotatie van het clubblad bij slecht balcontact sterk gereduceerd. Dus zelfs bij een slechte putt blijft je bal beter op lijn met de snelheid die je in gedachten had.'

De tungsten insert is voorzien van Speed Optimized Face Technology (FACE), een diep, machinaal freespatroon dat zorgt voor consistente snelheden en betere afstandscontrole over het hele oppervlak. Dat patroon is bij elke model net even anders om de energieoverdracht op de bal zo consistent mogelijk te krijgen.

Aanpasbare gewichten in de zool en een counterbalance gewicht onder de grip zorgen voor een consistent swinggevoel, ongeacht de lengte van de shaft of het gekozen clubhoofddesign.

Alle acht modellen hebben een grip, hosel en oplijnstreep die special is afgestemd op je type stroke. Zo hebben de face-balanced modellen een oversized pistol grip en een brede, contrasterende oplijnstreep, terwijl de toe-hang designs zijn uitgerust met een simpele oplijnstreep en een dunnere Lamkin-grip die meer natuurlijke beweging van de handen toestaat.

Standaard zijn de Frontline Elite-putters uitgerust met een staploze chromen shaft. Voor vijftig euro meer kun je echter ook kiezen voor de All-In van UST Mamiya. Deze koolstoffiber shaft met metalen tip heeft een 26 procent stijver profiel, wat zorgt voor een consistentere hoek van het clubblad bij impact. Ook is de balans beter en heb je meer gevoel.

Prijs: € 299 (chromen shaft) / € 349 (All-In shaft)