Nieuwe SM10-wedges van meesterontwerper Bob Vokey

De Vokey Design SM10-wedges van Titleist zijn ontworpen om een lagere, meer gecontroleerde balvlucht te produceren in combinatie met extra gevoel en maximale spin.

Nieuwe SM10-wedges van meesterontwerper Bob Vokey

De Vokey Design wedges van Titleist zijn de meest gespeelde wedges op de tour. Ze borduren voort op de drie basisprincipes van Bob Vokey: variatie in modellen om alle slagen uit te kunnen voeren, controle over afstand en balvlucht, en maximale spin.

Variatie in modellen

De SM10-collectie telt zes verschillende sole grinds (F, S, M, K, Ten D) met in totaal 25 unieke combinaties van loft, bounce en grind. Daarmee kan elke golfer zijn optimale wedge-combinatie samenstellen. Een goed gefitte wedge, die past bij de swing van een golfer en de omstandigheden waarin hij speelt, zorgt voor meer creativiteit en mogelijkheden rond de green door beter balcontact en een consistente interactie met de grond.

Vokey: 'Ik zeg spelers altijd dat de belangrijkste club in hun tas 'vertrouwen' is. De juiste fitting van je wedges en ze leren gebruiken in verschillende situaties, is de beste en snelste manier om meer vertrouwen te krijgen rond de green.'

Controle over afstand en balvlucht

De SM10's zijn ontworpen met een progressief zwaartepunt om bij elke wedge precisie in afstand en balvlucht te creëren. In de 46-52° modellen zit het lager voor een betere overgang van de ijzers en een consistenter afstandsverschil tussen de clubs. Het zwaartepunt is ook, op advies van spelers, meer naar het midden van het clubblad verschoven, voor een neutrale balvlucht en een beter gevoel.

Bij de hogere lofts (54-62°) is het zwaartepunt wat naar boven en naar voren verplaatst, voor een lagere balvlucht en een rechter clubblad bij impact. Door het zwaartepunt af te stemmen op de loft krijg je meer consistentie, een gecontroleerde balvlucht, een beter gevoel en een betere overgang tussen de hoogste en de laagste wedge in de tas.

Maximale spin

Het gepatenteerde Vokey Design Spin Milled-proces is verbeterd om hogere en meer consistente spin te genereren. Elke TX9 groef is individueel gefreesd, afhankelijk van de loft en finish. De groeven van de wedges met 46-54° zijn smaller en dieper, terwijl die van de wedges met een hogere loft (56-62°) breder en minder diep zijn. Een micro-textuur tussen de groeven helpt de spin te maximaliseren bij kortere slagen. Alle groeven zijn behandeld met hoogfrequente verhitting voor een maximale levensduur.

Vokey: 'De ervaring van spelers is de basis van ons ontwerpproces. Of we nu praten met professionals op de tour of met goede amateurs, alle feedback van spelers vinden wij belangrijk. Alle verbeteringen in de SM10, het ontwerp, het gevoel met de grind-opties en verschillende balvluchten, zijn uitgevoerd op basis van de input van spelers.'

Prijs: € 199 (staal), € 219 (graphite)