Wilson Dynapower Forged: vergevingsgezind afstandsijzer

De nieuwe Dynapower Forged is volgens Wilson Golf een van de meest vergevingsgezinde 'player distance irons' ooit gemaakt. Dat is te danken aan een AI-computer, sleuven in de zool en een clubblad met verschillende diktes.

Wilson Dynapower Forged: vergevingsgezind afstandsijzer

Vorig jaar maakte de beroemde Dynapower-naam zijn comeback, en we waren onder de indruk van de driver en de game improvement-ijzers van de familie. Nu breidt Wilson de lijn uit met een gesmeed afstandsijzer, een populaire categorie onder betere spelers.

De Dynampower Forged is gemaakt van 8620 koolstofstaal en voorzien van een clubblad met verschillende diktes om de balsnelheid op peil te houden als je de sweetspot mist. De 'Power Holes' in de zool van de lange ijzers (4-7) zijn verbeterd en helpen mee om maximale afstand te genereren.

Tegelijkertijd zorgt het desing met een diep zwaartepunt en meer gewicht in de teen voor veel stabiliteit (MOI), wat het ijzer zeer vergevingsgezind maakt. Het resulteert in een hoge balvlucht waarmee de bal eenvoudig op de green te stoppen is

'We hebben veel geïnvesteerd in R&D en door tijdens de constructie gebruik te maken van artificial intelligence konden we alle mogelijk variaties intensief testen', zegt Jon Pergande, inovatiemanager bij Wilson Golf. 'Het resultaat is een gesmeed ijzer met een geweldig gevoel en veel lengte, terwijl we het clubhoofd aantrekkelijk hebben weten te houden met een dunnere toplijn.'

De Dynampower Forged ijzers zijn standaard uitgerust met een lichtgewicht KBS Tour Lite stalen shaft (R: 95 gram/S” 100 gram) of een Mamiya UST Recoil Dart 75 graphite shaft (65 gram)

Prijs: € 1120 (staal, 4-PW), € 1020 (graphite, 5-PW)