Banen NL: Burggolf Golfclub De Berendonck

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Hondenbaan (deel 4).

berendonck

Het begrip 'hondenbaan' roept vooral negatieve associaties op. Maar niet voor golfers die een rondje golf graag combineren met het wandelen met de hond. In de UK is het de gewoonste zaak van de wereld, in Nederland een stuk zeldzamer. Vijf banen waar je trouwe viervoeter mee mag naar de tee.

BURGGOLF GOLFCLUB DE BERENDONCK

PRAKTISCH

18 holes - par 71

Geel: 5594 meter

Rood: 4890 meter

Weg door de Berendonck 40

6603 LP Wijchen

(024) 642 00 39

burggolf.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Ik was voor het eerst op deze baan. De ontvangst in het clubhuis is vriendelijk. De driving range ligt op een stukje lopen en omdat de bewegwijzering beter zou kunnen, is het soms even twijfelen of ik goed loop. Dat gevoel had ik door de baan ook regelmatig. De fairways zijn goed en de rough is niet onnodig hoog. De snelheid van de greens is netjes. Er is best wel wat afwisseling. Gewoon een leuke baan om te spelen.

Geschreven door: PeterDB77, handicap: 4,5

Qua lay-out en omgeving is dit best een mooie baan met potentie. Parkachtig, regelmatig water in het spel, veel bomen, paar mooie lange par-4 doglegs. Maar het geheel maakt op een aantal punten een onverzorgde indruk. Met name de bewegwijzering is heel slecht: als je hier niet eerder hebt gespeeld, loop je vrijwel zeker een paar keer verkeerd.

Geschreven door: geert227, handicap: 13,8

Golfers Magazine zegt:

De Berendonck? We geven toe dat we even dachten dat we de aanleg van een nieuwe baan gemist hadden, maar De Berendonck is de naam waarmee het voormalige BurgGolf Wijchen door het leven gaat. De naam mag veranderd zijn, de baan is nog altijd zoals deze was: vrij open en met veel water, al concentreert het nat zich vooral in de enorme plas die tussen de gele en de rode lus ligt. Wie het water zoveel mogelijk wil ontwijken op deze nabij Nijmegen gelegen baan, kan het beste de rode lus spelen, waar beduidend minder waterhindernissen liggen. Misschien ook wel handig om te voorkomen dat je hond een snelle duik neemt.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses