Banen NL: Dutch Golf Hattem

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Knapperend haardvuur (deel 2).

banen nl

Als het niet regent of sneeuwt, is het ook op een koude winterdag prima golfen. Al is het misschien nóg fijner om na negen of achttien holes het clubhuis binnen te stappen en met een warme chocomel – of iets stevigers – voor de open haard plaats te nemen. Het haardvuur brandt op veel banen. Zo ook op deze.

DUTCH GOLF HATTEM

PRAKTISCH

9 holes - par 30

Geel: 1388 meter

Rood: 1291 meter

Konijnenbergerweg 3

8051 CC Hattem

(038) 444 06 20

dutchgolf.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Een compacte baan met drie par-4’s en zes par-3’s. Op de beperkte ruimte zijn een paar interessante holes gemaakt. Zeker leuk om eens te spelen. Jammer is dat de par-3's eigenlijk allemaal tussen de 75 en 85 meter zijn. De par-4's zien er mooi uit en zijn moeilijk om te spelen. Afslaan van matten, maar dat gaat goed. Je kunt een korte tee in een gaatje steken. Greens zijn redelijk traag maar goed onderhouden.

Geschreven door: DanHoevenaars, handicap: 17,1

De Grote Lus kent nog steeds zes vrij korte par-3’s van de ons nog bekende Kleine Lus die er destijds ook al lag, maar de toegevoegde par-4’s maken golfen op de Grote Lus bij Dutch Golf Hattem leuk en uitdagend. Vooral doordat de fairways vrij smal zijn en worden omringd, gelardeerd of hier en daar zelfs geblokkeerd door venijnige waterpartijen, bosjes of bomen. De greens waren vrij snel en door de ondulatie niet gemakkelijk. Wil je je korte spel oefenen en toch qualifying spelen, dan is Dutch Golf Hattem een prima keus, want je moet echt je best doen om geen ballen kwijt te raken.

Geschreven door: janmc.mulder, handicap: 17,2

Golfers Magazine zegt:

We zijn altijd al fan van korte banen. Niet alleen kun je in no-time een rondje spelen, het is ook nog eens een uitstekende manier om aan je korte spel te werken in plaats van steeds maar weer die driver uit de tas te pakken. Dat geldt zeker ook op Dutch Golf Hattem – niet te verwarren met de naastgelegen Hattemse – waar de par-3-holes op een na allemaal tussen de zeventig en negentig meter lang zijn. Ideaal om je wedges te oefenen. Hoe zit het met jouw afstandscontrole?

Banen & Reizen
  • Leadingcourses