Banen NL: Helmondse Golfclub 'Overbrug'

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Knapperend haardvuur (deel 5 en slot).

overbrug

Als het niet regent of sneeuwt, is het ook op een koude winterdag prima golfen. Al is het misschien nóg fijner om na negen of achttien holes het clubhuis binnen te stappen en met een warme chocomel – of iets stevigers – voor de open haard plaats te nemen. Het haardvuur brandt op veel banen. Zo ook op deze.

HELMONDSE GOLFCLUB 'OVERBRUG'

PRAKTISCH

9 holes - par 71

Geel: 5397 meter

Rood: 4596 meter

Greenfee: € 40 (18 holes)

Verliefd Laantje 3A

5707 LG Helmond

(06) 45 59 81 26

hgc-overbrug.nl

Supervriendelijke ontvangst door caddiemaster Paul. Leuke, uitdagende 9-holesbaan (eigenlijk elf holes), die erg open is en waarbij je soms redelijk dicht langs sommige greens loopt om naar de volgende hole te gaan (let op laagvliegende golfballen!). Teeboxen en fairways lagen er goed bij. Alleen de greens hebben nog wat extra aandacht nodig.

Geschreven door: ThijsvanKeulen, handicap: 10,7

Een van de betere 9-holesbanen die ik ken. Het is hier plezierig golfen, zeker na de laatste upgrade van een paar jaar geleden. Ook het clubhuis is heel mooi geworden. Als je de lus nog eens wilt lopen, kun je op diverse holes vanaf verschillende teeboxen afslaan. De variatie is prima, met twee par-5’s en twee par-3’s, waarvan eentje over het water op een schiereiland en een lange. De lay-out vind ik ook naar behoren. De greens zijn prima en de baan bevat genoeg uitdaging. Een heel volwassen baan in een mooie groene omgeving met een goede uitstraling.

Geschreven door: thomcoenen, handicap: 17,7

Golfers Magazine zegt:

We betwijfelen of er golfbanen zijn die een leukere straatnaam hebben. Verliefd Laantje. Hoe verzin je het? Zouden we verliefd kunnen worden op de negen holes van Overbrug? Dat gaat wat ver, maar een goede relatie zit er sowieso in. Ruim opgezette 9-holesbaan die bij een tweede rondgang een aantal holes van andere tees speelt. Vooral de par-4 derde speelt de tweede negen anders: dan heb je ineens te maken met een par-3 over het water. Dat water komt op hole zes/vijftien het meest in het spel. De zeventiende van Sawgrass is het niet, maar het scheelt niet heel veel.

Banen & Reizen
  • Leadingcourses