Schauffele slaat toe op Valhalla

Na een schitterende slotdag boekte de Amerikaanse nummer 3 van de wereld zijn eerste Majorzege. Met -21 had hij precies genoeg om de rest van het veld voor te blijven.

schauffele

Het was dringen op het leaderboard op de slotdag van het 106e PGA Championship op Valhalla. Grote namen verdrongen zich rond de bovenste plaatsen en velen mochten hopen dat het deze week zijn week zou worden.

Ook met nog negen holes te gaan was er niet één uitgesproken favoriet aan te wijzen, al nam het aantal kanshebbers wel snel af en waren het er feitelijk nog drie: Schauffele, DeChambeau en Hovland.

Eerste Major Schauffele

Eindelijk raak voor Schauffele.

Het duurde even voor het goede spel van Hovland ook voor birdies zorgde maar toen die eenmaal gingen vallen meldde de Noor zich in de strijd om de ereplaatsen. De Noor strandde uiteindelijk op -18 en wist dat hij daarmee geen kans had op de zege, flightgenoot DeChambeau kwam immers binnen met -20 na een uitstekende slotronde in zeven onder par. De Amerikaan speelde ijzersterk op de slotdag en bracht een score binnen waar alleen Schauffele nog aan zou kunnen komen.

Schauffele, vorige week nog net niet goed genoeg voor de zege, hield nu wél stand, al leek hij na een ongelukkige ligging na zijn drive op de slothole nog even in de problemen te komen. Een prachtige lay-up werd gevolgd door een mooie up-and-down voor een score van -21 en daarmee zijn eerste Majorzege.

'Het was een emotioneel moment net op de laatste hole toen mijn bal de hole in viel', zei de dertigjarige achtvoudig winnaar op de PGA Tour over de laatste putt die via de lip viel. 'Ik zei tegen mezelf: dit is mijn kans en ik kon het gelukkig afmaken. Ik zei de hele week dat ik vooral moest proberen om in de goede laan te blijven. Dat laatste was moeilijk vandaag, maar het is me gelukt', keek Schauffele met de Wanamaker Trophy in zijn hand terug op het toernooi waar hij van start tot finish aan kop ging.

Tour
  • Pro Shots