Banen NL: Golfclub De Dommel

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Knapperend haardvuur (deel 4).

dommel

Als het niet regent of sneeuwt, is het ook op een koude winterdag prima golfen. Al is het misschien nóg fijner om na negen of achttien holes het clubhuis binnen te stappen en met een warme chocomel – of iets stevigers – voor de open haard plaats te nemen. Het haardvuur brandt op veel banen. Zo ook op deze.

GOLFCLUB DE DOMMEL

PRAKTISCH

18 holes - par 70

Geel: 5431 meter

Rood: 4627 meter

Zegenwerp 12

5271 NC Sint-Michielsgestel

(073) 551 91 68

gcdedommel.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Een grote verrassing, wat een prachtige bosbaan! Vooral de twaalf ‘oude’ holes, echt een feestje. Mooie omgeving, veel afwisseling in lengte en holes en moeilijkheid. Het hoge gras langs de fairways kun je beter mijden. Op de driving range zijn de oefenballen gratis en er is een grote putting green. Ik heb er een heerlijke dag gehad.

Geschreven door: avanreeven, handicap: 30,3

Wederom een golfparel in de provincie Noord-Brabant. Deze baan heeft een enigszins besloten karakter, men lijkt niet berekend te zijn op grotere aantallen spelers. Greenfeespelers worden dan ook beperkt toegelaten, introductie door een lid heeft de voorkeur. Men kan zich daardoor een hogere greenfee veroorloven, waardoor de toeloop wellicht wordt beperkt; dat is een keuze als je voldoende leden hebt.

Geschreven door: FredBouwman, handicap: 31,9

Golfers Magazine zegt:

Golfclub De Dommel nadert zijn eeuwfeest. En hoewel de baan met de uitbreiding van twaalf naar achttien holes nadrukkelijk anders is dan voorheen, lijkt het ook wel een beetje of de tijd heeft stilgestaan op deze oude ledenbaan, die de architecten Colt, Pennink, Steel en Pont op de borden heeft staan. Gasten zijn echter van harte welkom. En als je een rondje speelt op deze Brabantse baan, dan zul je met trots worden ontvangen. Terechte trots. De Dommel moet je echt een keer gespeeld hebben.

Banen & Reizen
  • Leadingcourses