Banen NL: Golfbaan De Texelse

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Knapperend haardvuur (deel 1).

texel

Als het niet regent of sneeuwt, is het ook op een koude herfst- of winterdag prima golfen. Al is het misschien nóg fijner om na negen of achttien holes het clubhuis binnen te stappen en met een warme chocomel – of iets stevigers – voor de open haard plaats te nemen. Het haardvuur brandt op veel banen. Zo ook op deze.

GOLFBAAN DE TEXELSE

PRAKTISCH

18 holes - par 72

Geel: 5698 meter

Rood: 4843 meter

Roggeslootweg 3

1795 JX De Cocksdorp

(0222) 31 65 39

www.texelse.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Als een baan van negen naar achttien holes gaat, zijn de nieuwe holes over het algemeen minder interessant. De Texelse vormde daarop enige jaren geleden een uitzondering, door van de nieuwe negen holes spectaculaire linksholes te maken. Nu hebben ze ook de eerste negen op de schop genomen én het oude clubhuis platgegooid om er iets prachtigs voor in de plaats te zetten. De Texelse zet zich nadrukkelijk op de kaart in de strijd om bij de top 3 van Nederlandse linksbanen te horen.

Geschreven door: pheijnis, handicap: 8,3

Geweldige baan met achttien prachtige holes. De eerste negen zijn enorm veranderd en uitdagender gemaakt. Hierdoor sluiten ze nog beter aan bij de tweede negen. Die zijn een uitdaging. Zeer veel hoog helmgras waar je uit weg moet zien te blijven. De greens zijn net een biljartlaken: snel, glad en perfect onderhouden. Ook de fairways liggen er schitterend bij. Het nieuw gebouwde clubhuis is een absolute parel.

Geschreven door: ndc_home, handicap: 10,8

Golfers Magazine zegt:

De loftuitingen voor De Texelse zijn de laatste jaren niet van de lucht, wat naar wij menen volkomen terecht is. Zéker nu de renovatie aan de eerste negen is voltooid, kent de baan eigenlijk geen zwakke holes meer. Zo spectaculair als de backnine zal het op het eerste deel van de baan niet worden, maar dat is ook nergens voor nodig. De gedane aanpassingen bieden voldoende uitdaging, zonder de wat hogere handicapper al te veel schrik aan te jagen. Neem na afloop plaats voor de grote open haard van het volledig vernieuwde Hanenhuus en soes met een Skuumkoppe na van een geweldige golfdag.

Banen & Reizen
  • Leadingcourses