Banen NL: De Herkenbosche

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Hondenbaan (deel 2).

banen nl

Het begrip 'hondenbaan' roept vooral negatieve associaties op. Maar niet voor golfers die een rondje golf graag combineren met het wandelen met de hond. In de UK is het de gewoonste zaak van de wereld, in Nederland een stuk zeldzamer. Vijf banen waar je trouwe viervoeter mee mag naar de tee.

DE HERKENBOSCHE

PRAKTISCH

18 holes - par 72

Geel: 5758 meter

Rood: 4981 meter

Stationsweg 100
6075 CD Herkenbosch
(0475) 52 95 29
deherkenbosche.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Echt een pareltje, met meerdere interessante doglegs. Als je niet recht bent van de tee, kun je gelijk in de problemen komen door de vele struiken en hoge rough langs de veelal glooiende fairways. En wat wel een dingetje is, zijn de sprinklers die op diverse afslagplaatsen midden op de tee staan. Verder is het een echte aanrader om te spelen.

Geschreven door: jjohnmassa, handicap: 9,6

Heel gezellige club en tof clubhuis met mooi zicht op hole achttien. Erg vriendelijke marshal; altijd leuk om zo op de baan ontvangen te worden. De oefenfaciliteiten zijn prima en het terrein is gevarieerd dankzij hoogteverschillen en enkele mooie par-3’s. Zeer goed onderhouden. Alleen jammer van de stortregen tijdens onze laatste drie holes, maar de ontvangst nadien in de bar maakte veel goed.

Geschreven door: ndc_home, handicap: 10,8


Golfers Magazine zegt:

Of je nu speelt in het voorjaar, de zomer of de herfst: zorg er bij een rondje op de Herkenbosche voor dat je een camera bij de hand hebt. Geheid dat je de verleiding niet kunt weerstaan om een paar plaatjes te schieten. De heuvelachtige bosbaan is een lust voor het oog en welke kleuren groen, geel of rood het decor ook heeft aangenomen, je blijft klikken. De holes hoeven het gelukkig niet alleen te hebben van het decor, de bosbaan is sowieso een genot om te spelen. Zorg wel dat het vizier op scherp staat: als je vanaf de tee de fairway niet weet te vinden, kun je een goede score wel op je buik schrijven.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses