Banen NL: The Dunes

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Met de hond (deel 1).

the dunes

Het begrip 'hondenbaan' roept vooral negatieve associaties op. Maar niet voor golfers die een rondje golf graag combineren met het wandelen met de hond. In de UK is het de gewoonste zaak van de wereld, in Nederland een stuk zeldzamer. Vijf banen waar je trouwe viervoeter mee mag naar de tee.

GOLFBAAN THE DUNES

PRAKTISCH

9 holes - par 58

Geel: 2848 meter

Rood: 2198 meter

Greenfee: 9 holes € 25 18 holes € 40

Duintjesveldweg 3

2041 TZ Zandvoort

(023) 571 57 43

thedunes.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Mooie en gezellige dag gehad op The Dunes. Twee keer de negen holes gespeeld, met tussendoor een smakelijke lunch in het gezellige clubhuis. Prachtig gelegen baan, al moet je houden van de geluiden van het ernaast gelegen circuit van Zandvoort. Het zijn zeer afwisselende, pittige holes, écht moeilijk om er je handicap te spelen. De sfeer op The Dunes, zowel in de baan als in het clubhuis, is erg gemoedelijk en gastvrij. We komen zeker terug.

Geschreven door: gijsbertgoes, handicap: 26,1

Jaren geleden kwam ik hier voor het eerst en gaf de eigenaar me de mogelijkheid om een biertje te verdienen. Als ik mijn handicap zou lopen, dan zou hij betalen. Zo niet, dan wilde hij er een van mij. Ik ben bang dat als hij dit aan veel spelers voorstelt, hij elke dag dronken wordt! Leuk maar niet gemakkelijk. Greens mogen wel wat strakker.

Geschreven door: peejee, handicap: 13,7

Golfers Magazine zegt:

De kleine versie van De Kennemer GC wordt door hondenliefhebbers steevast genoemd als baan waar je met je viervoeter meer dan welkom bent. Niet alleen worden er wel eens speciale hondendagen georganiseerd, het schijnt zelfs dat je hond een baanpermissie kan krijgen. Ook als je niets bijzonders hebt met honden kunnen we The Dunes aanraden. De korte holes zijn verduiveld lastig, de wandeling door de duinen aan de rand van Zandvoort is altijd de moeite waard. Alleen niet tijdens de Grand Prix: dan verandert een deel van de baan in een camping. Zouden honden dan ook welkom zijn?

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses