Vakantietip: dit zijn de beste vakantiebestemmingen met prachtige golfbanen

Nog op zoek naar een mooie bestemming voor een golfvakantie? Deze landen beschikken over de mooiste golfbanen.

landen

Hoewel het mooie weer nog een beetje op zich laat wachten, is de zomer wel in volle gang. En dat betekent voor veel mensen: vakantie. Daarom zetten wij een aantal van de beste vakantiebestemmingen voor de perfecte golfvakantie op een rijtje. Dat wordt genieten deze zomer!

Schotland

We beginnen redelijk dicht bij de deur met misschien een inkoppertje, namelijk Schotland. Het land heeft niet voor niets 'The Home of Golf' gekregen en daarom staat het land bovenaan ons lijstje. Het is een prachtige locatie om te bezoeken en met golfbanen als St. Andrews, Muirfield en Eden belooft een golfvakantie naar Schotland zeker een succes te worden.

Italië

Op dit moment misschien niet de beste optie maar wanneer Italië niet kampt met extreme hittegolven is het dé bestemming voor een golfvakantie. Het land beschikt over maar liefst 200 golfbanen zoals Villa d'Este, Biella en Roma Acquasanta. De hoeveelheid golfbanen in Italië staat voor een speler die gemiddeld 4 uur over een ronde doet garant voor maar liefst 1000 uur golfplezier. Tijd om een 41 daagse reis naar Italië te boeken!

Florida

We verlaten Europa en reizen naar de Verenigde Staten, thuisland voor Tiger Woods. We vertrekken naar Florida, de staat waar de zon altijd schijnt en golf voor iedereen toegankelijk is. Een aantal van de beste golfbanen in Florida zijn Streamsong Resort Red, Worlds Woods G.C. en PGA National Resort en Spa.

New York

Wanneer we dan toch in the land of the free zijn, kunnen we het net zo goed iets noordelijker opzoeken: New York is namelijk ook de perfecte staat voor een mooie golfvakantie. Een prachtige golfbaan in de staat New York is Westchester Country Club, verkozen tot beste golfbaan door niemand minder dan Sergio García. Dat moet toch de moeite waard zijn!

Hawaii

Nog een prachtige bestemming in de USA, niet alleen voor golf maar ook zeker een must-see voor liefhebbers van ongerepte natuur en heerlijk weer. Populaire golfbanen op de eilanden zijn Nanea, Makai en Hualalai.

Nieuw-Zeeland

Last maar zeker niet least: Nieuw-Zeeland. Het is even reizen maar dan heb je ook zeker wat: prachtige, adembenemende natuur, indrukwekkende uitzichten, toeristische hoogtepunten en de mooiste 18-holes banen met 18 verschillende uitzichten op de Stille Oceaan. Aanraders zijn Tara Iti, Kinloch Club en Jack's Point.

Heb jij je golfvakantie al geboekt?

Clubs & amateurs
  • Golfsupport
  • Adobe Stock