Terug naar de roots van het spel: golfen aan de Schotse kust

Op donderdag 13 juli zullen 's werelds beste golfers afslaan voor de Genesis Scottish Open aan Schotland's Golfkust: een golfbestemming als geen ander in The Home of Golf.

Schotland

Voor de zevende keer in negen jaar keert de Genesis Scottish Open terug naar de kust van Schotland. Het evenement, georganiseerd door de DP World Tour en PGA Tour zal plaatsvinden op donderdag 13 juli op de Renaissance Club in East Lothian. Hoog tijd om een kijkje te nemen op de prachtige locatie van dit evenement: Schotland's Golfkust.

Een baan voor winnaars

De Renaissance Club, ontworpen door Tom Doak en geopend in 2008, heeft de afgelopen vier jaar het toernooi gehost met winnaars als Min Woo Lee, Aaron Rai en Bernd Wiesberger. Ook dit jaar doen topspelers zoals Xander Schauffele, Rory McIlroy, Tommy Fleetwood en Justin Thomas mee. De Renaissance Club zal tot ten minste 2026 de thuisbasis zijn van de Genesis Scottish Open. Maar de gehele Schotse Golfkust heeft een rijke golfgeschiedenis waar de Schotten trots op zijn: tot nu toe zijn er 22 Opens gehouden en vorig jaar was de kust de locatie voor het AIG Women's Open. Met 21 golfbanen binnen 30 minuten van elkaar, waaronder de iconische links courses van Gullane No.1, West Links in North Berwick en Muirfield, biedt East Lothian een unieke golfervaring.

Golf en nog veel meer

Met de Genesis Scottish Open in aantocht is de aandacht van de golfwereld gevestigd op de Schotse kustplaats East Lothian. Maar de Schotse Golfkust biedt meer dan alleen golf: Schotland beschikt over prachtige kustlijnen, wandelroutes, bezienswaardigheden en culinaire hoogstandjes die zeker de moeite waard zijn. Ook voor eventuele reisgenoten die minder begaan zijn met golf.

Voor geïnteresseerde golfers hebben leden van Schotland's Golfkust speciale pakketten samengesteld. Meer informatie vind je hier op de website van Scotland's Golf Coast.

Clubs & amateurs
  • Schotlands Golf Coast
  • Schotlands Golf Coast