4 manieren om ook bij slecht weer optimaal te presteren

Hopelijk hebben we de natste dagen nu wel zo'n beetje gehad en is deze mooie zomerse dag de opmaat voor meer. Maar omdat je het in ons land nu eenmaal nooit zeker weet geven we graag wat adviezen om ook in de regen goed te scoren.

regen

Golfen in de regen vraagt niet alleen om een aanpassing in materiaal (regenpak, regenhandschoenen, paraplu etc) maar ook een andere manier van spelen.

Tempo

Op regenachtige dagen zijn de greens over het algemeen langzamer dan ze normaal gesproken zijn. Ga, ondanks de regen, dus zeker even naar de oefengreen en probeer jezelf een gevoel voor snelheid te geven. Dat je de bal meer vaart mee moet geven is zeker, maar hoeveel..?

Hard

Hopelijk regent het niet z├│ hard dat zich plassen in de bunkers vormen, maar als het langdurig regent verandert het bunkerspel hoe dan ook. Het zand wordt steviger, stugger en harder waardoor het lastiger is er goed doorheen te komen. De meest gemaakt fout? Harder slaan. Dat moet je dus juist niet doen. Het harde zand zorgt voor minder weerstand dus je moet juist wat rustiger swingen. Haal de club stijl weg en laat de loft en bounce hun werk doen.

Routine

Snel, snel, even snel slaan en snel weer terug onder de paraplu. Om maar zo min mogelijk regen op te vangen haasten veel spelers zich op het moment dat het hun beurt is om te slaan en slaan daarbij een deel van hun routines over. Het gevolg? Waarschijnlijk een minder goed resultaat en een extra keer onder die paraplu vandaan. Neem de tijd die je altijd gebruikt, bewaar je geduld en zie dat beloond met meer goed geraakte ballen.

Profiteer

Ja, als de fairways en greens nat zijn verlies je vaak afstand maar er zit ook een voordeel aan dat snellere stoppen: je kan de vlag veel meer aanvallen en als je bal naar links of rechts afzwaait zal deze de fairway vaak alsnog houden in plaats van er vanaf te rollen.

World
  • Adobe Stock