Pro tip: hoge draw

Wat valt er te leren van de pro's? Sander van Duijn laat het zien. Hij begint met de hoge draw.

Pro tip: hoge draw

Er is helemaal niets mis met een bescheiden fade. Veel professionals hebben zelfs een voorkeur voor deze betrouwbare balvlucht. Maar soms heb je gewoon een draw nodig, bijvoorbeeld als je op hole tien van Augusta National staat. Met een paar kleine aanpassingen swing krijg ook jij die krachtige balvlucht van links naar rechts (als je tenminste rechtshandig bent).

Sla je normaal gesproken een fade met je driver? Pak dan een houten-3 als je echt een draw wilt slaan. Met de moderne bal en driver is het heel hard werken om een bal te shapen. Niet voor niets pakken zelfs de meeste tourpro's een houtje op die tiende hole van Augusta. Zorg dat de grip in de vingers van je voorste hand ligt (niet in je handpalm), zodat je vrijuit kunt swingen en het makkelijker is om het clubblad te sluiten.

Speel de bal iets meer terug in je stand dan normaal, en duw de grip in de set-up iets richting de startrichting (1). Dit helpt om de bal op rechts te laten vertrekken en stimuleert de rotatie van de shaft tijdens impact. Maak een volle schouderdraai en let op dat je boven de bal blijft (2). Swing je armen voor je gevoel wat meer rond je lichaam (3), waarbij de onderarmen net na impact over elkaar rollen en het clubblad sluiten. Draai volledig door en probeer te eindigen met je rechterschouder hoger dan je linker (4). De bal vertrekt op rechts en draait keurig terug naar het midden van de fairway.

Tips
  • Ronald Speijer