Coffa kan omhoog kijken

Door de afwezigheid van de twee speelsters van de LPGA is Pasqualle Coffa deze week de Nederlandse vaandeldraagster op het Big Green Egg Open. Op dag 1 speelde ze die rol met verve. 'Ik zat er goed in.'

coffa

Laat het de laatste keer zijn dat opgemerkt wordt dat Anne van Dam en Dewi Weber verstek moesten laten gaan in de wedstrijd van de LET in eigen land. Beide speelsters richten hun pijlen al jaren op de Amerikaanse Tour en in dat schema paste het toernooi op de Rozendaelsche jammerlijk niet.

Natuurlijk is dat een aderlating voor het toernooi, maar zoals het dan zo vaak gaat, biedt het ook andere spelers de kans om het spotlicht te pakken en in de eerste ronde van het BGE Open was het nadrukkelijk Coffa die dat deed.

Ingedeeld in de showflight met iconen Anna Nordqvist en Catriona Matthew toonde de nummer X van de jaarranking zich allerminst onder de indruk van de jaren ervaring waarmee ze door de baan ging. Sterker, Coffa liet het lijken of juist zíj degene was waar het om ging, en in zekere zin was dat, vanuit Nederlands perspectief, dus ook zo.

'Heel leuk om voor zoveel mensen te spelen. Ik ga daar heel goed op en merk dat ik daar juist scherper door wordt', reageerde Coffa na afloop van haar ronde. 'Ik stond de bal lekker te raken en ook mijn putter was scherp. Dat komt niet uit de lucht vallen, het is iets waar ik hard van werk en dat het zich dan hier uitbetaalt is mooi want natuurlijk wil je het hier nog net even beter doen', glom ze net na het tekenen van haar kaart.

Van tee tot green was het goed, op de green werden de meeste slagen gewonnen.

De op hole tien gestarte Brabantse opende met twee opeenvolgende parren waarna ze birdie maakte op twaalf, dertien, zestien en zeventien, om foutloos in in -4 door de turn te komen, goed voor de gedeelde koppositie op dat moment. Na de turn ging het iets minder soepel. En al kwam ze vrijwel nergens in de problemen, slagen winnen deed ze niet meer.

'Ik kom de tweede negen met +1 door, vooral door een paar mis-reads op de green. Natuurlijk kan je daar de focus op leggen, maar ik kijk vooral naar het positieve. Ik heb goed gespeeld, ik heb genoten en als ik deze lijn doortrek zit er morgen zeker nog meer in', aldus Coffa die nadrukkelijk omhoog kan kijken in de rest van het toernooi.