Van Driel houdt stand

Ook na twee dagen staat Darius van Driel bovenaan het leaderboard van het Magical Kenya Open *** Nederlandse vrouwen uitgespeeld in Marokko *** Keunen hard onderuit op laatst negen in Zuid-Afrika

darius van driel

DP World Tour

Zo strak als gisteren was het niet meer in de tweede ronde op de Muthaiga GC, maar het spel en de score van Darius van Driel was voldoende om zijn eerste plaats op het leaderboard vast te houden.

Na een 66 op dag 1 tekende Van Driel aan het eind van zijn tweede ronde voor een kaart met daarop 69 slagen. De eerste negen bleef hij foutloos en won hij alleen op de par-5 vierde een slag, na de turn leverde hij eerst een slag in, op de par-4 twaalfde, voor hij op de slotholes toch nog onder par dook door birdies te maken op zowel zeventien als achttien.

Met een score van zeven onder par voor de wedstrijd gaat de Hagenaar als gedeeld koploper naar het weekend van het Magical Kenya Open en start hij zaterdag samen met Connor Syme en Tapio Pulkkanen om 12.10 in de laatste groep van de dag.

Daan Huizing, tweede na de eerste ronde, had gehoopt ook in een van de laatste groepen te mogen starten, maar na een moeizame en vooral wisselvallige dag (vier birdies, twee bogeys en een tripple bogey op de par-3 dertiende) tekende hij voor een ronde net boven par (+1) waardoor hij twee uurder eerder dan Van Driel, als gedeeld 22ste, de baan in moet.

Voor Lars van Meijel zit het toernooi er na twee keer een 73 alweer op.

Ladies European Tour

Na twee rondes moet de Hassan II Golf Trophy het verder doen zonder Nederlandse inbreng. Waar koloper Maria Fassi het er na twee dagen makkelijk uit laat zien met een score van -12 en een voorsprong van vier slagen op de nummer 2, bleek het voor landgenotes Anne van Dam en Mayka Hoogeboom stukken moeilijker om tot scoren te komen.

De cutline kwam na 36 holes op +4 te liggen en dat was precies één slag teveel voor beide speelsters. Zowel routinier Van Dam als rookie Hoogeboom gebruikten op de eerste dag 75 slagen en hadden er op de tweede dag nog eentje extra nodig en misten daardoor met +5 de cut met de kleinst mogelijke marge.

Challenge Tour

Na een openingsronde in zeventig slagen (-2) speelde Lars Keunen zich op de eerste dag van het NMB Championship naar een prima uitgangspositie om zich in zijn tweede wedstrijd van het seizoen naar het weekend te spelen.

Waar de Brabander op de eerste dag de birdies en bogeys nog in de juiste balans op de kaart kreeg, viel de score in de tweede ronde ruim in het nadeel van de birdies uit. Alleen op hole zestien en zeventien won hij een slag maar omdat hij op zijn frontnine ook drie bogeys maakte bereikte hij de turn alsnog boven par, al bleef hij op dat moment nog wel kansrijk voor een plaats in het weekend.

Van die hoop bleef na de turn al snel niets meer over, vooral dankzij drie te noteren zessen: zowel op de par-4 vierde, vijfde en achtste liep Keunen tegen een dubbel aan en die waren, samen met bogeys op drie en negen, veel te veel voor de ene birdie die hij op zijn back-nine maakte. Met een ronde in tachtig slagen miste hij de cut ruim.

Tour
  • Golffile