In Zuid-Afrika op zoek naar kaart voor Europa

Terwijl Anne van Dam en Mayka Hoogenboom met de LET in het noorden van Afrika spelen, kwamen duizenden kilometers zuidelijker ook twee Nederlandse vrouwen in actie. Romy Meekers en Pasqualle Coffa hopen via de Sunshine Ladies Tour terug te keren op de LET.

meekers

Het is niet voor het eerst dat Romy Meekers zich meldt op het Zuid-Afrikaanse circuit. De afgelopen jaren begint de Nederlandse haar seizoen elke keer op de Sunshine Ladies Tour. Geen vol speelrecht voor de LET, de LETAS begint voorlopig nog niet, maar ook: ideale omstandigheden.

'We spelen door het hele land, het zijn nog behoorlijke afstanden. Ik doe eigenlijk elk jaar wel mee hier. In elf weken tijd spelen we zeven toernooien en als je hoog genoeg op de ranking staat dan mag je ook meedoen aan de twee wedstrijden van de LET die onderdeel uitmaken van het circuit. Als je het in die weken goed doet doe je meteen goede zaken voor de reranking van de LET en dat zou weer goed zijn voor de rest van het seizoen in Europa. Dat is wel een belangrijke reden om het hier goed te doen ook', aldus Meekers.

In de eerste wedstrijd van het seizoen legde de Utrechtse direct de basis voor haar speelrecht voor 2025, al is het streven om dat seizoen direct vanaf het begin een goede kaart voor de LET te hebben.

'Het seizoen beginnen met een derde plek was zeker lekker. Ik haalde maar net het weekend maar speelde mezelf onder lastige omstandigheden omhoog. Daar was ik zeker blij mee. Als je aan het eind van deze zeven wedstrijden bij de beste dertig staat dan heb je je speelrecht voor het nieuwe seizoen alweer binnen.'

Na een zestiende plaats in de tweede wedstrijd staat Meekers op de zevende plaats op de Order of Merit, Pasqualle Coffa staat op diezelfde ranking dertiende. De Brabantse eindigde in de eerste twee toernooien als gedeeld elfde en dertiende.

Tour
  • LET