Landgenoten halen weekend in Zuid-Afrika

Darius van Driel, Joost Luiten en Johannes Veerman moesten er na 36 holes flink voor onder par staan maar alledrie overleefden ze de schifting in Zuid-Afrika

darius van driel

De kans dat er zondag een heel lage score nodig is om er met de zege vandoor te gaan in het Jonsson Workwear Open is groot als de score na twee dagen maatgevend is. Koploper Matteo Manassero was lang op weg naar een 59 maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 61 en de koppositie (-15). Als je na 36 holes op -10 staat is dat niet eens genoeg om in de top-10 te staan. En de cut lag op de Glendower GC op vier onder par.

Die grens bleek voor Darius van Driel, Joost Luiten en Johannes Veerman geen onoverkomelijk obstakel.

Van Driel, voor het eerst weer aan de start na zijn zege in het Kenya Open, had champagne duidelijk goed verwerkt. Hoewel hij het toernooi opende met een bogey op de par 4 tiende liet hij met een fraaie birdierun op zijn back-nine (voor een 68) gisteren al zien er nog helemaal bij te zijn. Ook zijn tweede ronde was goed, al had hij één slag meer nodig en leverde hij daardoor direct dertien plaatsen in en viel hij daarmee uit de top 20 (T33).

Met die score is de Leidschendammer de beste Nederlander in het veld, al liep Joost Luiten vrijdag flink op zijn landgenoot in. Mede dankzij een eagle op de par 4 vierde tekende hij voor een 68, goed voor een totaal van zes onder par en een sprongetje naar de gedeeld 44ste plaats.

Op die positie staat ook Johannes Veerman al bewoog de voor Amerika spelende Nederlander de andere kant op na een ronde in twee onder par. Vooral op de back nine waren birdies duur: Veerman maakte acht parren en won alleen een slag op de par 5 zeventiende.

Sunshine Ladies Tour

In het Fidelity ADT Ladies Challenge, een wedstrijd van de Sunshine Ladies Tour waarop twee landgenotes actief zijn, ging de zege - na een play-off - naar de Duitse Helen Kreuzer. Na na 54 holes op 204 slagen te zijn geëindigd versloeg ze de Noorse Tina Mazarino die op diezelfde score binnen was gekomen.

Dat was vijf slagen beter dan de beste Nederlandse in het veld. Romy Meekers ging ronde in 69, 71 en weer 69 slagen en eindigde daarmee opnieuw in de top 10 van het eindklassement waardoor ze een goede positie op de Order of Merit inneemt (7e). Ook Pasqualle Coffa eindigde in de top-10 maar (10e) maar op de jaarranking is de top 10 voor de Brabantse nog wat verder weg (16e)

Tour
  • Golffile