Hoge nood op de PGA Tour

Soms moet je zó nodig dat je niet anders kan dan op zoek gaan naar een rustig hoekje van de golfbaan om daar je blaas te legen. Maar is het wel zo rustig..?

toilet

Even snel een boom opzoeken als de blaas akelig vol zit. Het is niet netjes, maar soms kán het niet anders. Hoewel er nu en dan toiletten op de baan staan, is het in de regel toch behelpen tijdens en gemiddelde golfronde. Niet voor niets sprinten veel spelers na negen holes even snel naar het clubhuis voor een kort bezoek aan het toilet. En als die tussenstop te ver weg is, nou ja, dan zit er niets anders op dan een rustig hoekje te vinden.

Dat dat laatste nog niet altijd meevalt werd het afgelopen weekend nog maar eens duidelijk toen een speler van de PGA Tour dacht een stil plekje gevonden te hebben, maar daarbij even over het hoofd zag dat een hole verderop de camera precies zijn kant op wees.

De cameraman was zo netjes om direct weg te schakelen, en de kans dat jij op de baan voor een draaiende camera terecht komt is klein, maar een extra blik om je heen om zeker te weten dat je niemand tot last bent is aan te raden. Al is een extra toilet natuurlijk een nog veel beter idee.

Enkele maanden geleden pleitte Jon Rahm er nog voor: meer toiletten op de baan. In Hawaii was dat zéker welkom geweest. Het had in elk geval één man een ongemakkelijk moment bespaard. (Beeld: Screenshot)
World
  • Adobe Stock