Cobra Air-X: voor lage swingsnelheden

Cobra Golf brengt een volledige lijn golfclubs uit voor spelers met een lagere swingsnelheid. De lichtgewicht Air-X metalwoods en ijzers zijn zeer vergevingsgezind en genereren een hoge en verre balvlucht.

Cobra Air-X: voor lage swingsnelheden

De Air-X driver weegt slechts 277 gram, wat spelers met een bescheiden swingsnelheid moet helpen aan meer clubhoofdsnelheid en dus meer lengte van de tee. Daarnaast heeft de Air-X een draw-bias gewichtsverdeling (zwaarder in de hiel) en een offset hosel. Beide helpen om een slice te corrigeren.

In vergelijking met de vorige lichtgewicht driver, de F-Max, heeft Cobra gewicht weten te besparen in het clubhoofd (2 gram), de grip (4 gram) en de shaft (2 gram). Acht gram besparing lijkt misschien niet veel, maar voor een driver is het fors – zeker omdat de designers het MOI op peil hebben weten te houden en je dus niets inlevert op stabiliteit en vergevingsgezindheid.

Bij de Air-X fairwaywoods (16º, 20º en 23º loft) is op dezelfde manier gewicht bespaard. De woods hebben een laag profiel, waardoor het zwaartepunt laag ligt en de bal snel omhoog gaat. Ook hier gaat een draw-bias een slice tegen.

De Air-X hybrides en ijzers zijn als combo-set en los verkrijgbaar. Net als de rest van de familie helpen ze spelers met lagere swingsnelheden om de bal de lucht in te krijgen en zo veel mogelijk afstand te overbruggen.

Het clubhoofd, de shaft en de grip zijn lichter dan ooit en het overgebleven gewicht is strategisch geplaatst (laag en aan de zijkanten) om de clubs zo stabiel en vergevingsgezind mogelijk te maken – ook als je de sweetspot mist. Door wat extra gewicht in de hiel is het net wat makkelijker om het clubblad te sluiten, wat een draw stimuleert.

Daarnaast hebben de lange ijzers meer offset (clubblad iets verder naar achteren) voor extra vergevingsgezindheid, terwijl de scorende ijzers minder offset hebben voor optimale controle en accuratesse.

Door het lage profiel, de diepe cavity achter het clubblad en de traditionele lofts gaat de bal snel de lucht in. Hierdoor wordt ook de landingshoek steiler, waardoor de bal sneller op de green stil ligt.

De Air-X clubs liggen vanaf half maart in de winkel.

Prijs: € 369 (driver), € 249 (wood), € 219 (hybride), € 699 (7 ijzers staal), € 799 (7 ijzers graphite), € 999 (combo-set)